Avi: Tapahtumia ja yleisten tilojen käyttöä koskevat alueelliset rajoitukset jatkuvat

Asiakastilat suljetaan ja aikuisten harrastustoiminta tauolle

Rajoitukset ovat yhteneväiset koko Lounais-Suomen alueella. 

KORONA. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt 29.12. Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sekä tilojen sulkemista ja käyttöä koskevat uudet koronarajoitukset. Tilojen sulkeminen ei koske alle 18-vuotiaiden harrastustoimintaa.

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa 1.–15.1.2022.

Lisäksi aluehallintovirasto määrää suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaan.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia tai tilojen sulkemista koskevia määräyksiä ei ole mahdollista kiertää edellyttämällä osallistujilta koronapassia.

Muissa yleisissä tiloissa toiminta on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Tiloissa tulee pitää asiakkaiden ja osallistujien nähtävillä kirjallinen suunnitelma siitä, millä toimilla tartuntariskiä pyritään alentamaan. Keinoja ovat esimerkiksi kasvomaskin käytön edellyttäminen, ilmanvaihdon tehostaminen, asiakasmäärän rajoittaminen, kävijöiden osallistumisen porrastamalla tai asiakaspaikkojen väljempi sijoittelu.

Asiakas- ja yleisötiloissa tulee lisäksi noudattaa hygieniavaatimuksia, jotka koskevat tehostettua tilojen ja pintojen puhdistamista sekä mahdollisuutta käsien puhdistamiseen ja riittävän etäisyyden pitämiseen.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan koronakoordinaatioryhmät ovat joutuneet toteamaan, että maakuntien koronatilanne heikkenee edelleen ja terveydenhuoltojärjestelmä on ylikuormittumassa. Alueella esiintyy runsaasti tartuntaryppäitä, joissa tartuntojen alkuperää ei pystytä jäljittämään, tartuntaluvut ovat korkeimmalla tasolla koko epidemian aikana ja tartunnoista jo suurin osa on erittäin herkästi tarttuvaa omikron-muunnosta.

– Rajoitusten jatkaminen on tarpeen epidemian leviämisen hillitsemiseksi. Tilojen sulkemista koskevat rajoitukset kiristyvät Varsinais-Suomessa, mutta lasten harrastustoimintaa tiloissa ei rajoiteta. Yhtenäiset rajoitukset koskevat koko Lounais-Suomen aluetta. Toivottavasti näillä rajoituksilla saadaan hillittyä tartuntamäärien kasvua, sanoo Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Leena Räsänen.

Turun Seutusanomat

 

 

Tiesitkö? 

Lounais-Suomen aluehallintoviraston 1.–15.1.2022 voimassa olevat päätökset koskevat

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettäviä sisätiloja sekä kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja
  • yleisiä saunoja sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastiloja sekä niiden välittömässä yhteydessä olevia pukuhuonetiloja
  • tanssipaikkoja sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettäviä tiloja
  • huvi- ja teemapuistoja, tivoleita sekä eläintarhojen sisätiloja
  • sisäleikkipuistoja ja sisäleikkipaikkoja
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutiloja pois lukien vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä kulkua niihin.