Pyhärantaan tarvitaan väistötilat kunnanviraston toiminnoille – asia palautettiin valmisteluun

Pyhärannan kunnanvirasto. Seutusanomien kuva-arkisto.

PYHÄRANTA. Pyhärannan kunnanhallitus palautti 22.11. kunnanviraston väistötiloja koskevan asian valmisteluun. Kirjallinen raportti tulee kunnanhallituksen käsiteltäväksi sen jälkeen, kun koko kunnanhallitus on tutustunut Säästöpankin tiloihin Ihodessa ja Osuuspankin tiloihin Rohdaisissa.

Selvitystyö aloitettiin viime talvena kunnanvirastolla tehdyn rakennetutkimuksen myötä. Sen jälkeen viranhaltijat ovat valmistelleet kunnanviraston toimintojen siirtämistä väistötiloihin ja selvittäneet kunnan alueella olevien vapaiden kiinteistöjen hyödyntämismahdollisuudet väistötiloiksi. Lisäksi on tehty hinta-arvio moduulirakennuksesta ja kartoitettu vaihtoehtoja moduulirakennuksen sijoituspaikaksi.

Moduulirakennusten kustannukset ovat pitkältikin kiinni vuokra-ajasta ja väistötiloille asetetusta vaatimustasosta. Kartoituksen perusteella hintataso esimerkiksi viiden vuoden vuokra-ajalle on noin 17–22 €/m2 eli esimerkkipohjassa 350 m2 vuokra olisi noin 6000–7700 €/kk alv 0 %.

Kunnanviraston peruskorjauksesta on laadittu kustannusarvio, josta selviää, että perusteellisen korjaamisen hintalappu nousee runsaaseen kahteen miljoonaan euroon.

Katariina Mäkinen-Önsoy