Kauneimmat Joululaulut soivat paikallisesti maailman lasten puolesta

Kauneimmat Joululaulut 2021.

Viime jouluna Kauneimpia Joululauluja laulettiin lähinnä kotisohvalla suoratoistolähetyksiä katsellen. Tilaisuuksia voidaan tänä vuonna pitää kirkoissa, seurakuntataloissa sekä muissa yhteisöllisissä paikoissa terveysturvallisuus huomioiden ja koronapassia käyttäen.

TAPAHTUMAT. Seurakunnat järjestävät ensimmäisen adventin ja loppiaisen välillä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksia, joissa kerätään jo tuttuun tapaan kolehti kehitysmaiden lapsille. 49:ttä kertaa. Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa edellytetään voimassa olevaa koronapassia kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä.

Kauneimmat Joululaulut 2021 -kampanjan suojelijana toimii tänä vuonna Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen. Piispa Leppänen kävi itsekin laulamassa Kauneimpia Joululauluja jo lapsena. Sittemmin ne ovat olleet myös osa hänen työtään.
– Meillä jokaisella on käsitys oikeanlaisesta joulusta – joku maku, haju tai muisto lapsuuden joulusta, jonka kautta jouluun kuljetaan. Myös Kauneimmat Joululaulut on matka jouluun, hän sanoo.

Tilaisuudet Kauneimpien Joululaulujen laulamiseen ovat nyt listattu jokaisen ilmestymisalueemme seurakunnan sivuille. Seurakuntien omilta sivuilta saa myös ajantasaisen tiedon tilaisuuksien järjestämisestä poikkeuksellisena aikana sekä mahdolliset poikkeukset ohjelmassa. Suurin osa etukäteen suunnitelluista laulutilaisuuksista on kuitenkin saatu pidettyä seurakuntien ohjelmistoissa, mutta niiden yhteyteen on lisätty koronapassivaatimus. Osa tämänvuotisistakin Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksista on katsottavissa verkossa, seurakuntien nettisivustojen kautta.

Katariina Mäkinen-Önsoy