Assi Paananen on uusi Lumikuningatar

Turun Seutusanomien lukijat äänestivät Assi Paanasen uudeksi Lumikuningattareksi.

Turun Seutusanomien ja Turun Ydinkeskustayhdistyksen järjestämä Lumikuningatar-äänestys oli erittäin tiukka.

TAPAHTUMAT. Turun Satumaisessa Joulunavauksessa lauantaina 27. marraskuuta ensimmäisen kerran yleisön edessä esiintynyt uusi Lumikuningatar on Assi Paananen.

Assi Paananen on 21-vuotias sairaanhoitajaopiskelija, joka harrastaa monipuolisesti urheilua ja mallintöitä. Hänet tunnetaan myös vapaaehtoistyöstään Turun Seudun Vanhustuki ry:ssä.

Lumikuningatar-äänestyksessä olivat mukana Assi Paanasen lisäksi Sini Ruohonen, Taina Hellsten ja Hatice Kutük. Kaikki saivat paljon ääniä – äänestäjiä oli lopulta lähes 300. Assi Paananen voitti äänestyksen vain muutaman äänen turvin.

Assi Paananen teki ensiesiintymisensä Lumikuningattarena siis viime lauantaina Turun Satumaisessa Joulunavauksessa.

– Tämä oli todellakin ikimuistoinen kokemus. Oli ilo huomata, miten paljon innokkaita pikkutonttuja perheineen oli saapunut paikalle. Yhdeltä ihanalta tonttutytöltä sain toiveen valkoisesta Turusta. Toivotaan, että tämä toive toteutuu meille viimeistään jouluun mennessä, kertoi Assi lauantain joulunavauksen jälkeen.

Assi myös myönsi, että esiintyminen Lumikuningattarena oli jännittävä tilanne.

– Esiintyminen Lumikuningattarena jännitti, ja uskon tämän kuuluvan asiaan, sen verran tärkeä ja iso juttu se itselleni oli.

Assi kertoi olevansa kiitollinen mahdollisuudesta osallistua Lumikuningatar-kilpailuun ja luonnollisesti hän lähetti myös kiitoksensa äänestäjilleen.

– Minulla on sanoinkuvaamattoman kiitollinen olo mutta pakko myöntää, että tuntui myös aika epätodelliselta. Täytenä yllätyksenä valinta tuli. Lämmin kiitos vielä kaikille äänestäneille, kun mahdollistitte tämän upean kokemuksen.

Lumikuningattaren tulevat esiintymiset eivät olleet vielä lauantain jälkeen selvillä, mutta Assi Paananen lupasi olla tulevissakin tilaisuuksissa mukana.

– Itse asiassa en ole varma onko tulossa vielä tapahtumia, joissa Lumikuningatar pääsee olemaan mukana. Mikäli on, olen ehdottomasti ja mielelläni mukana, Assi lupasi.

Assikin odottaa jo joulua innostuneena.

– Joulussa odotan eniten perheen ja läheisten kanssa yhdessäoloa. Saa herätä ilman herätyskelloa joulupuurolle, koristella yhdessä kuusen sekä hiljentyä joulurauhaan. Tänä vuonna pääsee joulunviettoon myös omien isovanhempien luokse, mikä tuntuu vielä viime vuotta ajatellen lohdulliselta.

Yllättävää kyllä, Assi ei tiedä, kuka hänet Lumikuningatar-kisaan ilmoitti.

– Vieläkään en tiedä, keneltä ehdotus on tullut, mutta suuri kiitos hänelle, Turun Seutusanomille ja Turun Ydinkeskustayhdistykselle. Tämä oli ikimuistoinen päivä, jota lämmöllä saan jäädä muistelemaan, kiitteli Assi Paananen lauantain joulunavauksen jälkeen.

Joulun Polun tapahtumat jatkuvat Turussa lauantaina 4. joulukuuta Tonttujen yön tapahtumalla, joka järjestetään samaan aikaan Turun valotapahtuman, Valon polun, kanssa. Valotaideteosten ihastelun lisäksi keskustassa on glögimyyntipisteitä, iltakuusimyyntiä, pidennettyjä aukioloaikoja ja ravintolatarjouksia. Elokuvien ystäville on tarjolla romanttinen jouluelokuva The Holiday kello 18 – 20 Wiklundin Wauditoriossa.

Marko Vuosjoki