Uudet yrittäjät astuivat K-Supermarket Ellenin ohjaimiin

Perheyrityksen voimin ja lisää henkilökuntaa rekryten

Jussi, Saara ja Satu Tainio herättelevät K-Supermarket Elleniä tähän päivään. Samaan aikaan kun heidän toinen kauppansa Naantalissa, K-Market Luonnonmaa, valmistuu, alkaa Ellenissä iso remontti, jolla uudistetaan paitsi kiinteistön ulkoasua myös kaupan puitteita. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Laajan kokemuksen kaupan alalta omaavat Satu ja Jussi Tainio ovat toimineet kauppiaina toistakymmentä vuotta. K-Supermarketin lisäksi he tulevat Naantalissa luotsaamaan myös keväällä valmistuvaa K-Market Luonnonmaata.

YRITYSUUTISET. Vastuullisuudella, ammattitaidolla ja lämmöllä – näillä sanoilla voi kuvata Naantalissa sijaitsevan K-Supermarket Ellenin uuden kauppiasparin, Satu ja Jussi Tainion, työskentelytapaa. 
– Vastuullisuus näkyy esimerkiksi satsauksena ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin. Vaikka uudet laitteet ovat tietenkin kustannuserä, niiden käyttö on pidemmän päälle edullisempaa. Vastuullisuuden tulee näkyä kaupassa, sitä tukevat myös muun muassa ledivalaistukseen vaihtaminen, jätehuollon uudenaikaistaminen ja pullohuoneen kunnostaminen, Tainiot listaavat muutamina esimerkkeinä.

Varsinais-Suomesta työuransa startanneet Jussi ja Satu toimivat viimeksi kauppiaina Säkylässä. K-Supermarket Ellen on heidän uransa neljäs kipparoitava kauppa, ja Naantalin asuntomessualueen lähelle valmistuvasta K-Market Luonnonmaasta tulee siis heille kauppiaina jo viides.
– 15 vuotta kestänyt Satakunta-turneemme on nyt päättynyt ja ympyrä sulkeutui siltä osin, että palasimme työskentelemään Turun seudulle, Jussi kertoo.
– Naantalia olimme pohtineet kiinnostavana paikkana jo pitkään. Täällä on jotain samaa kuin Säkylässä, jossa on myös paljon lähituottajia. Otamme heidän tuotteitaan mielellämme myyntiin, kannattaa olla siis yhteydessä, lisää Satu. 

Vanhempiensa jalanjäljissä kulkevat pariskunnan tyttäret Saara ja Milla ovat jo nuorella iällä liittyneet perheyritykseen.

Saara Tainiolla on parhaillaan menossa esimieskoulutus, jolla hän tavoittelee niin ikään kauppiasuraa.

Jussi ja Satu asuvat Turussa, mutta Saara muuttaa Naantaliin marraskuussa.
– Meidät on otettu täällä niin mukavasti vastaan, että tuntuu luonnolliselta alkaa itsekin naantalilaiseksi, Saara sanoo hymyillen. 

Innostuneisuutta on todella ollut ilmassa, kun asiakkaat ovat tavanneet kauppiaita silloin tällöin kaupan käytävillä. Tainiot pyrkivät olemaan aktiivisia myös sosiaalisessa mediassa, sillä sitä kautta pysyy helposti kärryillä, millaisia toiveita paikallisilla on palveluiden suhteen.
– Olemme saaneet todella positiivisen vastaanoton täällä, kiitos siitä! iloitsee Satu.
– Nyt kun olemme luopuneet Säkylän kaupastamme kokonaan, niin ehdimme olla enemmän läsnä Naantalissa, Jussi jatkaa.  

Sosiaalinen media on tänä päivänä oivallinen väylä lähes minkä tahansa alan yritykselle tavoittaa kohdeyleisönsä.

– Olemme suunnitelleet erilaista, huomiota herättävää sisältöä somekanaviimme. Nykyään tuotemarkkinointi ei välttämättä pelkästään pure, vaan sisällön tulee olla monipuolisempaa mielikuvamarkkinointia, kiinnostavia kampanjoita ja henkilökunnan esittelyä, Saara Tainio ideoi.

Tällä hetkellä K-Supermarket Ellenissä työskentelee Tainioiden lisäksi 14 henkilöä.
– Olemme heti alkuun työllistäneet lisää väkeä. Lisäksi rekry on jatkuvasti auki, sillä K-Marketin valmistuttua tarvitsemme sinnekin työntekijöitä, sanoo Jussi Tainio. 

Avajaisia Ellenissä uusien kauppiaiden aloittamisen jälkeen ei ole pidetty, mutta jotain tapahtumaa on luvassa vielä syksyn aikana.
– Emme halunneet juhlia keskeneräisissä tiloissa ja on tässä tietysti ollut epävarmuutta pandemiatilanteenkin osalta. Vaikka varsinainen remontti on ensi vuonna, ennen joulua tulee olemaan jotain tapahtumaa, kun tuotteet ovat järjestyksessä, lupaa Satu Tainio.

Katariina Mäkinen-Önsoy