Työkaverit yhdistivät voimansa ja perustivat uuden kauneusalan yrityksen Raisioon

Peppi Palmroth ja Ansku Säteri perustivat Studio Fresan yhdessä.

Yrittäjäkaksikko haluaa tarjoa mahdollisimman monia kauneusalan palveluita saman katon alta.

 

YRITYSUUTISET.

 

Studio Fresa Raision Tuotekadulla on piristävä erikoisuus auto- ja katsastusliikkeiden joukossa. Parturi-kampaamo- ja kauneusstudiopalveluita tarjoavan yrityksen taustalta löytyy raisiolais-maskulainen kaksikko, yrittäjät Peppi Palmrothja Ansku Säteri. Alku on heidän mukaansa sujunut oikein hyvin.

 

– Mielestäni yritys on lähtenyt pyörimään odotettua paremmin, sillä uusia asiakkaita on tullut yllättävän paljon, Palmroth kertoo.

 

Alkutaipaleeseen mahtui mukaan myös ikävä yllätys, sillä varkaat anastivat kaksikon työvälineet viikkoa ennen avajaisia.

 

– Meidän piti sitten viikossa kerätä kokonaan uudet välineet. Sen takia sisustuspuoli on vielä hieman kesken, vaikka suunnitelmat on jo tehty. Toisaalta on jotain uutta markkinoitavaa, kun saamme jotakin uutta taas tänne, Säteri sanoo.

 

Yrittäjänä toimiminen oli tuttua jo entuudestaan Säterille ja Palmrothille, sillä ennen studio Fresan perustamista he työskentelivät samassa parturi-kampaamossa vuokratuolilaisina. Ajatus yhteisen yrityksen perustamisesta alkoi kyteä molempien mielissä viime vuodenvaihteessa. Sopiva toimitila löytyi keväällä.

 

– Ihastuimme tähän tilaan, vaikka se oli liian iso ja vaati remonttia. Kesä olikin varsin puuhakas, kun laitoimme paikkoja kuntoon. Olemme saaneet tästä todella hienon keskenämme, ja jokainen asiakas on kehunut liikkeen ulkonäköä, Säteri kertoo.

 

Yhteistyö kaverusten välillä on sujunut heidän mukaansa helposti.

 

– Meidän ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja, kun olemme olleet samaa mieltä jo valmiiksi. Toivottavasti se jatkuu edelleen. Tänne on hirveän kiva tulla töihin. Jokainenhan haluaa perustaa sellaisen liikkeen, joka on paras työpaikka maailmassa, Säteri sanoo.

 

– Omassa liikkeessä on myös paljon kivempi tehdä töitä ja asiakkaista saa enemmän onnistumisen tunnetta, Palmroth lisää.

 

Vaikka kaksikko on perustanut Fresan yhdessä, he eivät aio työskennellä ikuisesti keskenään: Säterin mukaan tarkoituksena on kerätä ympärille sopiva tiimi.

 

– Silloin saamme tarjottua asiakkaille palveluja, joita emme itse osaa tehdä. Pointtina on, että saman katon alta saa paljon eri palveluja. Vieraaseen paikkaan on muutenkin vaikea mennä ensimmäistä kertaa. Sen jälkeen se helpottuu ja sitten voikin hakea tutusta paikasta kaikki tarvitsemansa palvelut, hän kertoo.

 

– Haluamme helpottaa asiakkaiden työtä, Palmroth jatkaa.

 

Vaikka neliöitä liiketilassa onkin kaksikon mukaan liikaa, on siitä myös etua pandemia-aikana.

 

– Mittasimme juuri, että ollessamme kahdestaan meillä on kuuden metrin turvaväli. Sen luulisi riittävän!

 

Liisa Kallio