Laitila palkkaa neljä lähihoitajaa ulkomailta

Kuvituskuva.

LAITILA.

 

Laitila hyväksyi maanantaina 27. syyskuuta sopimuksen kansainväliseen hoiva-alan osaajatuontiin osallistumisesta yhdessä Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan kanssa. Sopimuksessa Laitila sitoutuu vastaanottamaan ja palkkaamaan oppisopimuksella uusia osaajia ulkomailta. Tällä hetkellä kaupunki arvioi, että sosiaali- ja terveystoimessa on tarve neljän oppisopimuksella opiskelevan lähihoitajan palkkaamiseen. Koulutettavilta edellytetään hoiva-alan pohjakoulutusta. 

 

WinNova järjestää opiskelijoille noin 400 tunnin lähtömaakoulutuksen, jossa heille opetetaan suomen kieltä, Suomi-tietoutta ja ammattisanastoa. Laitila on mukana hakijoiden haastatteluissa ja vahvistaa henkilövalinnat. Oppisopimuspaikan lisäksi kaupunki tarjoaa tulijoille yhteisen tuen ja apua Laitilaan asettumisessa.

 

Oppisopimuskoulutettavat aloittavat koulutuksen Laitilassa ensi vuoden elokuussa.

 

Seutusanomat Vakka