Vehmaa jatkaa tonttikampanjoitaan: omakotitalotontteja euron neliöhintaan

Vehmaan kunnanjohtaja Ari Koskisen mukaan hirsikoulu on yksi kunnan vetonauloista.

VEHMAA.

 

Vehmaan kunta kauppaa valmiiden kaava-alueiden omakotitalotontteja euron neliöhintaan. Tontteja on tarjolla Vinkkilässä, Rautilassa, Himoisissa ja Lammenmäellä. Vehmaan kotisivujen mukaan esimerkiksi merellisessä Rautilassa on 30 tonttia, joiden koot vaihtelevat 1400–1900 neliömetrin välillä. Lammenmäen ja Vinkkilän tontit ovat kooltaan 800–1200 neliömetriä.

 

– Tästä tonttikampanjasta päätettiin vuoden alussa. Syksyn aikana on tarkoitus suunnitella jälleen uutta, kun uudet toimielimet ovat aloittaneet työnsä. Nouseeko vai laskeeko hinta, se on työn alla, kunnanjohtaja Ari Koskinen kertoo.

 

Vehmaan kunta on aiemminkin markkinoinut asuintontteja erilaisilla kampanjoilla. Vuonna 2017 tontit maksoivat 100 euroa Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Seuraavana vuonna tontit mukailivat edelleen Suomen ikää eli hintaa oli 101 euroa. Vuonna 2019 tontit maksoivat 150 euroa Vehmaan kunnan iän mukaan. Koskisen mukaan aiemmat kampanjat ovat tuottaneet tulosta, sillä esimerkiksi Rautilasta on myyty tontteja.

 

– Tämän vuoden kampanja ei ole herättänyt ihan niin suurta kiinnostusta kuin aiemmat. Toki hintaeroa on, mutta tontin hinta on edelleen edullinen. Samalla hinnalla ei saa tonttia esimerkiksi Naantalista, Raisiosta tai Kaarinasta.

 

Vehmaan kunnan vetonauloja ovat Koskisen mukaan vuonna 2019 valmistunut hirsikoulu ja hyvät yhteydet Uuteenkaupunkiin ja Turkuun.

 

– Hirsikoulu on herättänyt ja herättää edelleen kiinnostusta, ja yhteydenottoja siitä tulee jatkuvasti. Koulu, jossa on puhdas sisäilma, on houkutin erityisesti lapsiperheille, mutta haluamme toki kaikenikäisiä veronmaksajia Vehmaalle, niin paluumuuttajia kuin uusia kuntalaisia. Täältä pääsee noin 30 minuutissa Turkuun. Samassa ajassa ajaa Kakskerrasta ruuhka-aikaan Turun keskustaan, sillä kilometrit eivät aina kerro todellista matka-aikaa.

 

Tammikuussa alkanut tonttikampanja jatkuu vuoden loppuun asti.

 

 

Liisa Kallio