Kalvopinnoitukset tuovat kodin pinnoille uutta ilmettä

Portaaton Oy:n Viljami Heinonen (vas.), Valtteri Heinonen, Kalle Lehtimäki ja Joona Jurmu pinnoittamassaan kohteessa, jossa he pitivät 10. syyskuuta yrityksensä ensimmäisen julkaisutilaisuuden. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Varsinais-Suomessa on aloittanut uusi yritys, Portaaton, joka ensimmäisenä koko maassa toteuttaa kalvopinnoituksia kuluttaja-asiakkaiden asuntoihin.

YRITYSUUTISET. Muuttaessa uuteen asuntoon tulee usein tehtyä tai teetettyä joitakin korjaus-/parannustoimenpiteitä, jotta neliöt alkaisivat tuntua kodilta, sellaiselta omaan silmään ja tarpeeseen sopivalta. Varsinais-Suomen alueella toimiva Portaaton on tuonut kuluttajamarkkinoille uudenlaisen kalvopinnoitteen, joka toimii kilpailukykyisenä vaihtoehtona asuntoa remontoidessa. 
– Kalvopinnoitus tarjoaa varteenotettavan vaihtoehdon, mikäli ei ole valmis maksamaan kodin modernisoinnista niin paljon kuin uudet kalusteet ja niiden asentaminen kustantavat. Tällä menetelmällä huoneen ilmeen kohotus onnistuu ilman purkutöitä, vanhaa hyödyntäen, Portaaton Oy:n toimitusjohtaja Kalle Lehtimäki kertoo.

Lehtimäen mukaan kalvopinnoitusta on käytetty julkisissa tiloissa, kuten esimerkiksi hotelleissa jo pitkään, mutta kuluttajille koteihin kyseistä palvelumuotoa ei ole Suomessa tarjottu tätä ennen.
– Kalvopinnoitus on nopea asentaa, mutta myös edullinen ja kestävä, takuu sekä tuotteelle että asennukselle on 10 vuotta. Pinnoituksella onnistuu esimerkiksi keittiön modernisointi ilman purkutöitä, uusia tasoja ja kaapin ovia. Menetelmä sopii erilaisiin kohteisiin, monenlaisille pinnoille, myös muun muassa lastenhuoneisiin ja olohuoneisiin, hän toteaa.

Kalvopinnoitteinen materiaalivalikoima käsittää noin 1 000 kuosia.

Kuosit jäljentävät raaka-aineita kuten esimerkiksi puuta, metallia, kiveä, tekstiiliä ja nahkaa.
– Käyttämämme Coala Interior Film -kalvo tarttuu lähes kaikille pinnoille ovista seiniin ja jopa lattiaan, kestää hyvin kulutusta sekä on helppo puhdistaa, Lehtimäki jatkaa.

Portaaton on neljän paimiolaiskaveruksen viime keväänä perustama yritys, joka on valjastanut varaston esimerkkihuoneidensa esittelytilaksi. 
– Idea tuoda kalvopinnoitteet kuluttaja-asiakkaiden saataville lähti kerrostaloasunnosta, joka kaipasi uutta ilmettä pienellä budjetilla. Pinnoitukselle saa useimmiten myös vuokranantajan luvan, sillä kalvot ovat nopea ja edullinen laittaa, eikä asukkaan tarvitse hakea väliaikaista asuinpaikkaa remontin ajaksi, tuotannon esimies Joona Jurmu kertoo.

Esimerkkihuoneet löytyvät Paimion Veikkarissa sijaitsevasta autotalliin rakennetusta tilasta.

Jatkoa ajatellen on tarkoitus hankkia laajemmat tilat tuotteen monipuolisuutta esitteleville lavasteille.
– Alkuun päivitämme kerran kuukaudessa esittelytilaa, johon saa tulla tutustumaan ja kysymään lisää kalvopinnoituksesta. Sitten kun toiminta alkaa tuottaa tulosta, suunnitelmiemme mukaan ensi vuoden puolella, on aika muuttaa isompiin tiloihin, Lehtimäki arvioi.

Portaattoman esimerkkihuoneina ovat tähän mennessä toimineet keittiö ja makuuhuone, joka toimi heidän 10. syyskuuta sosiaalisessa mediassa pitämän ensimmäisen julkaisutilaisuuden lavasteena.
– Tarkoitus on esitellä tuotettamme myös alan messutapahtumissa jatkossa. Turun Rakenna & Sisusta -messuille emme aivan vielä tänä syksynä ehtineet, mutta tuleviin tapahtumiin lähdemme varmasti mukaan, Portaaton Oy:n puheenjohtaja Valtteri Heinonen ja myyntipäällikkö Viljami Heinonen sanovat.

Katariina Mäkinen-Önsoy