Ruoto avaa maan suurimman kalastus- ja veneilytarvikkeiden liikkeen Kaarinaan

Kaarinan Krossiin rakentuvat Ruoto Oy:n tilat vastaavat ilmeeltään hyvin paljon Ruoto Mega Store Tamperetta, mutta kooltaan Varsinais-Suomen ensimmäinen Ruoto on jopa Tuusulassa sijaitsevaa lippulaivamyymälää suurempi. Kuva: Ruoto Mega Store Tampere.

Kaarinan Krossiin alkuvuodesta 2022 avautuvasta Ruoto Mega Storesta rakentuu Tuusulassa sijaitsevaa lippulaivamyymälääkin laajempi.  

YRITYSUUTISET. Suomen johtava kalastus-, veneily- ja metsästysvälineiden jälleenmyyjä Ruoto Oy laajentaa toimintaansa Varsinais-Suomeen. Yrityksen uusin, järjestyksessään kolmas toimipiste sijoittuu Kaarinan Krossiin.
– Sijainti keskeisellä yritysalueella, hyvillä yhteyksillä ja tilavalla parkkipaikalla sopii mainiosti myymäläverkostoomme, joihin kuuluvat tällä hetkellä liikkeet Tuusulassa ja Tampereella, Ruoto Oy:n toimitusjohtaja Joonas Oksanen kertoo.
– Saimme juuri nimet vuokrasopimukseen, mutta viranomaisluvissa menee sen verran aikaa, että avajaisten ajankohtana on ensi vuoden alkupuoli, arviolta helmi–maaliskuu, lisää Oksanen.

Kaarinan Krossin tuleva 1500-neliöinen liiketila on vähän suurempi kuin Ruodon Tuusulan myymälä.

– Myymälät kattavat 30 000 – 40 000 tuotteen valikoiman veneilyn, kalastuksen ja metsästyksen tarvikkeista, sisältäen sekä perustuotteet aloitteleville harrastajille että välineitä vaativampiinkin tarpeisiin, Oksanen esittelee.
– Konseptinamme kautta linjan on olla Suomen suurin varmasti laajimmalla valikoimalla alan valtamerkkejä, hyvällä asiakaspalvelulla sekä kilpailukykyisillä hinnoilla, hän kiteyttää.

Joonas Oksanen viettää ensi vuonna yrittäjätaipaleensa 10-vuotisjuhlia.
– Vuonna 2012 parikymppisenä tuoreena yrittäjänä perustin Ruodon rakkaudesta lajiin ja intohimosta harrastukseen. Tämä ajatus on vienyt yritystä eteenpäin näiden vuosien aikana, sillä meistä on tärkeää, että asiakaspalvelusta välittyy aito kiinnostus edustamiimme lajeihin, Oksanen toteaa.
– Lähdimme liikkeelle kalastustarvikkeista, jotka edustavat tänäkin päivänä 2/3 koko liiketoiminnastamme. Veneily on seurannut vahvasti perässä jatkuvasti kasvattaen kiinnostavuuttaan, hän jatkaa.

Ruodon tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa kaikuluotaimet, keulasähkömoottorit ja navigointivälineet.

Myymälätiloissa on isoja esittelypöytiä, joiden ääressä pääsee testaamaan tuotteita.
– Asiakaspalveluun satsaamme tarjoamalla avaimet käteen -kokonaisuuksia, kuten esimerkiksi asennuspalveluita veneilijöille. Kaarinan liikkeen erikoisuutena tulee olemaan metsästyssimulaattori, sanoo Oksanen.
– Konseptiimme kuuluu myös elämyksellinen ja ohjaava toiminta, joka ilmenee teematilaisuuksina veneilyyn, kalastukseen ja metsästykseen liittyen. Esimerkiksi avajaisviikolle kutsumme mukaan tunnettuja harrastajia ja alojensa eksperttejä, hän lisää.

Kalastus- ja metsästysliike Ruoto Mega Store Tuusulan juuret ovat Oksasen ensimmäisessä pääkaupunkiseudulle perustamassa yrityksessä. Seuraavaksi Ruoto laajensi toimintaansa Tampereelle ja nyt vuorossa on Turun seutu, joka on raumalaislähtöiselle yrittäjälle tuttua aluetta.
– Ruoto Mega Store Tampere vastaa ilmeeltään hyvin paljon sitä, mitä tavoittelemme Kaarinan myymäläänkin, Oksanen kertoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy