Pyhärannan kirjastossa käynnissä logokilpailu

PYHÄRANTA. Pyhärannan kirjasto pyytää kuntalaisilta ja taiteilijoilta ehdotuksia kirjaston logoksi 4. lokakuuta mennessä. Logossa tulisi ilmetä Pyhärannan kunnan keskeiset piirteet kirjasto mukaan lukien. Hyvä logo on niin yksinkertainen, että sen tunnistaa, vaikka neliösentin kokoisena, mutta kuitenkin riittävän persoonallinen erottuakseen. Hyvä logo toimii yhtä lailla väreissä ja mustavalkoisena, ja sen tulee toimia myös sähköisissä kanavissa.

Logon valitsee raati, jossa on edustettuna kunnanvaltuutettuja ja paikallisia taiteilijoita. Lasten ja nuorten mielipide kirjaston merkittävimpänä käyttäjäryhmänä otetaan huomioon siten, että esikoululaiset saavat valita saapuneista ehdotuksista suosikkinsa. Näin tulee lasten ja nuorten mielipide huomioiduksi, kun taas taiteilijat edustavat asiantuntijuutta ja kunnanvaltuutetut muita kuntalaisia.

Ehdotukset ovat esillä verkossa ja kirjastolla 8.–31.10. välisen ajan. Kirjastonhoitaja pitää kirjaa ehdotetuista logoista, mutta ei osallistu itse valintaan. Logo tulee näkymään jatkossa kaikessa kirjaston toiminnassa ja voittajalle on luvassa 150 euron palkinto.

Seutusanomat Vakka