Funkkistyylinen Paimioneule haussa

Paimioneule-kilpailuun valittujen neuletöiden näyttely avautuu Käsityömuseo Miilassa lokakuussa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

PAIMIO. Paimiossa on 30. syyskuuta asti käynnissä neulekilpailu, johon voivat osallistua kaikki käsitöistä innostuneet sukilla, myssyllä, lapasilla tai koko setillä. Töiden tulee olla käyttökelpoisia ja aikuisten kokoa.

Aikuisten Olohuone ry:n ja Käsityömuseo Miilan järjestämän kilpailun teemana on funktionalismi eli tyylisuunta, jossa pelkistetyt muodot ja arjen kauneus tulevat esille. Tyylin tunnetuin suomalaisnimi on paimiolaisittainkin tuttu Alvar Aalto.
– Kaikkien meidän iloksi Paimio Parantola on heräämässä uuteen elämään. Suunnitelmat ovat hyviä ja jäämme innolla odottamaan tulevaa. Samalla Aikuisten Olohuoneessa heräsi kysymys, onko Paimio myös valmis vastaanottamaan vierailijoita, ja mitä meillä on tarjottavaa kotiin vietäväksi, Aikuisten Olohuone ry:n Irmelin Isokoski kertoo.
– Paikallinen leipä on yleensä hyvin suosittu ostos ja meiltähän löytyy paikallisia pikkuleipomoita. Tannisen piparkakut ovat olleet kuuluisia jo pitkään. Paimio-korut ovat myös olleet myynnissä useamman vuoden. Tuliainen pitäisi olla sellainen, että ei samanlaista muualta löydy, eli hyvin paikallinen. Sen pitäisi olla laadukas, ei liian kallis ja ennen kaikkea helppo sujauttaa rikkoutumatta matkalaukkuun. Tulimme siihen tulokseen, että neule on hyvä vaihtoehto, Isokoski lisää.

Kilpailutöiden palautus tapahtuu 1.–30.9. joko Paimion kaupungintalon neuvontaan tai postitse: Paimion kulttuuripalvelut PL 50, 21530 PAIMIO, ”Paimioneule” kuoreen merkittynä.

Raati valitsee kilpailutöistä sopivimmat, jotka asetetaan lokakuussa Käsityömuseo Miilaan näytteille. Yleisö voi äänestää kilpailutöitä Aikuisten Olohuoneen Facebook-sivulla sekä Miilassa. Voittajat julkistetaan kaupungintalon joulumyyjäisissä 21. marraskuuta. 

Katariina Mäkinen-Önsoy