Nousiaisten Valpperi kutsuu kylään

Maaseutuparlamentin Varsinais-Suomen paikallinen ohjelma keskittyy keskiviikkona 29.9. Nousiaisten Valpperiin, jossa tutustutaan viime vuosina toteutettuihin hankkeisiin, kuten esimerkiksi uuteen kyläkouluun. Kuva kyläkoulun alkumetreiltä vuonna 2015, jolloin rakennuksen edustalle istutettiin tammi mm. silloisen sivistysjohtajan Jyrki Lumiaisen, rehtori Pirjo Rantasen ja kunnanjohtajan Juhani Kylämäkilän (oik.) toimesta. Seutusanomien kuva-arkisto.

Maaseutuparlamentti 2021 -tapahtuma järjestetään virtuaalisesti ja monipaikkaisesti 28.30. syyskuuta.

NOUSIAINEN. Osana 28.–30.9. järjestettävää valtakunnallista Maaseutuparlamenttia Nousiaisten Valpperissa vietetään tutustumispäivää. Varsinais-Suomen Vuoden  2021 kyläksi valitussa Valpperissa tapahtumaa on urheilutalolla keskiviikkona 29. syyskuuta kello 8.45–16.

Päivän aikana seurataan etäyhteydellä Maaseutuparlamentin valtakunnallista ohjelmaa ja herätellään paikallista keskustelua ennen kaikkea kylätoiminnasta, kyläkouluista ja maastopyöräilystä, joka on myös päivän paneelikeskustelun aihe.

Tapahtuman toiminnallisessa osuudessa tutustutaan Valpperissa viime vuosina toteutettuihin hankkeisiin: uuteen kyläkouluun, remontoituun urheilutaloon, uuteen maastopyöräreittiin, frisbeegolfrataan, kotaan ja kuntoportaisiin sekä kylän yhteiseen saunaan ja uimapaikkaan.

Varsinais-Suomen maaseutuverkoston yhteisen Haloo maaseutu -viestintähankkeen koordinoimaan tilaisuuteen mahtuu mukaan 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Tapahtuma on osallistujille maksuton lounasta lukuun ottamatta. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkki löytyvät haloomaaseutu.fi -sivustolta.

Maaseutuparlamentin toisena päivänä järjestetään myös Suomen Kylien palkintogaala 2021, jota voi seurata etänä ympäri maan. Suomen Kylät ry:n järjestämässä tilaisuudessa luovutetaan palkinnot Vuoden Kylälle ja palkitaan Vuoden Maaseutukasvo, Vuoden Nuori Paikallistoimija, Vuoden Maaseututoimija ja Kylätoiminnan Tiennäyttäjät. Palkinnot jaetaan henkilöille, jotka ovat tehneet erityisen ansiokasta työtä paikalliskehittämisen eteen.

Turun Seutusanomat