Nutturlan Makasiiniteatterin revyy tarjoaa tunteita tuvan täydeltä

Kohta lössähtää -revyy vauhdittaa Nutturlan Makasiiniteatterin syksyä. Näyttämöteoksen on valmistanut Lasse Silanterä näyttelijöiden ideoiden pohjalta. Kuvassa Riia Bergring ja Taija Sainio rooleissaan äitinä ja tyttärenä. Kuva: Ida Dmahovskaja.

TEATTERIARVIO. Kohta lössähtää -revyy sai ensi-iltansa Nousiaisten Nutturlan Makasiiniteatterin tuotantona 24. syyskuuta. Teatterin tyylilajina revyy ja esityksen nimi antavat odottaa hulvatonta menoa, johon on voinut aina luottaa nousiaislaisen harrastajateatterin katsomoon istahtaessaan.

Esityksen on kirjoittanut ja ohjannut Lasse Silanterä, joka on myös säveltänyt ja sanoittanut musiikit revyytä vauhdittamaan. Lavalla nähdään kuuden naisen tehoryhmä, johon kuuluu sekä Nutturlan Makasiiniteatterin näyttämöillä että alueen muista teattereista tutuksi tulleita esiintyjiä.

Kohta lössähtää raottaa siis sanoin, lauluin, ilmein ja mitä moninaisin tuntein ihmiselämän iloja ja suruja. Esitys käy läpi monenlaisia elämänvaiheita naisihmisen näkövinkkelistä. Osa sketseistä saa jatkoa toisessa kohtauksessa, kun taas toiset toimivat itsenäisinä palasina osana kokonaisuutta.    

Revyy on teatterin tyylilajeista monipuolisimmasta ja haastavimmasta päästä, sillä se koostuu useimmiten, kuten tässäkin tapauksessa, musiikilla ja tanssilla höystetyistä sketseistä. Näyttelijöiden täytyy siis pysyä mukana alati vaihtuvissa tilanteissa, muuntua lennossa roolihahmosta toiseen ja vielä laulaa ja tanssiakin. 

Nousiaisten työväentalolla esitettävästä revyyteoksesta ei puutu vauhtia ja iloa, mutta se saa myös silmäkulmat kostumaan. Koskettavat ja mietteliääksi saavat osiot näyttämöteoksessa yllättävät positiivisesti katsojan, sketsien ei tarvitse aina olla pelkästään naurattavia. 

Nimestään huolimatta Kohta lössähtää ei lössähdä tunnelmaltaan tai rytmitykseltään missään kohtaa parituntisen esityksen aikana. Aplodit upeasta heittäytymisestä monipuolisen paikallisen teatteritaide-elämyksen toteuttamiseksi ansaitsevat rooleissa loistavat Riia Bergring, Riikka Finnilä, Kaisu Heino, Taija Sainio, Virika Varvikko ja Arja Viitikko. Nostan hattua myös ensimmäisen ohjaustyönsä Nutturlan Makasiiniteatterille tehneelle Lasse Silanterälle, tällaista lisää, kiitos!

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Esityskausi: 24.9.–20.11.2021