Joel Hallikainen esiintyy Kustavin Vanhustenviikon juhlassa

Kustavin Tuulentuvalla konsertoi 7.10. Joel Hallikainen osana valtakunnallista Vanhustenviikkoa. Kuva: Jouni Lehtonen.

KUSTAVI. Kustavissa valtakunnallinen Vanhustenviikko 3.–10. lokakuuta näkyy juhlallisuuksina, jotka pidetään Tuulentuvalla 7.10. kello 12–14. Kaikille ikäihmisille avoimen ja maksuttoman tilaisuuden ohjelmassa on Joel Hallikaisen konsertti, jumppahetki sekä kahvitarjoilu.  

Valtakunnallisen Vanhustenviikon juhlan Kustavissa järjestää Voimaa Vanhuuteen -yhteistyöryhmä. Kuljetusta juhlaan voi tiedustella Kustavin Eläkeliiton Mirja Järvelältä, Lions Clubin Antti Ääritalolta ja Suomen Punaisen Ristin Kustavin osaston Asta Koskiselta. Ikäinstituutin koordinoima yhteistyöryhmä on ollut toiminnassa Kustavin kunnassa vuodesta 2010 alkaen.

Järjestäjät toivovat, että juhlaan saavutaan vain ehdottoman terveenä, sekä suosittelevat käyttämään maskia ja käsidesiä, joita on tarjolla paikan päällä. Tilaisuudessa noudatetaan viranomaisten antamia suosituksia ja rajoituksia.

Vanhustenviikon kattoteemana on tänä vuonna Luonto antaa voimaa – Naturen ger kraft. Teema näkyy vahvasti sekä Vanhustyön keskusliiton koordinoimassa ohjelmassa että paikallisten toimijoiden järjestämissä tapahtumissa. Valtakunnallisiin #LuontoAntaaVoimaa #Vanhustenviikko #ArvokasVanhuus -tunnisteilla internetistä löytyviin tilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös etäyhteyksin.

Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla järjestetään Vanhustyön keskusliiton, Ähtärin kaupungin ja paikallisten toimijoiden yhteistyönä teemaviikon alkajaisiksi. Pääjuhla lähetetään suorana Ähtäri-hallista sunnuntaina 3.10. 13–14 AlfaTV-kanavalle.

Torstaina 7.10. vietetään valtakunnallista iäkkäiden ulkoilupäivää osana Vie vanhus ulos -kampanjaa. Tänä vuonna Ikäinstituutin kampanjassa kannustetaan järjestämään ikäihmisille luontoelämyspolkuja. Luontoelämysvinkkejä voi ladata maksutta Ikäinstituutin nettisivuilta.

Katariina Mäkinen-Önsoy