Pyhärantalainen Elina Rantanen nousi Taikalampi-lukukampanjan kovimmaksi lukijaksi

Uudenkaupungin kaupunginkirjaston Taikalampi 2021 -lukukisassa eniten lumpeenkukkia ja sammakkoja keränneenä Elina Rantanen sai palkinnoksi lahjakortin kirjakauppaan. Kirjaostoksille Elina ei ole vielä ehtinyt, mutta lempikirjat kelpasivat yhtä hyvin kuvauskohteeksi. Kuva: Katariina Rantanen.

Uudenkaupungin kaupunginkirjaston Taikalampi 2021-lukukisassa sammakkoja ja lumpeenlehtiä eniten kerännyt lukija palkittiin lahjakortilla. Lisäksi kaikkien lukukampanjaan osallistuneiden kesken arvottiin lautapeli.

HARRASTUKSET. Pyhärannassa asuva Elina Rantanen, 7, palkittiin Uudenkaupungin kaupunginkirjaston Taikalampi 2021 -lukukisassa ahkerimpana lukijana. Kisan aikana 7.6. – 21.8. luettiin tai kuunneltiin yhteensä 652 kirjaa. Jokaista kolmea kirjaa vastaan sai kiinnittää sammakon tai lumpeenkukan Uudenkaupungin kirjaston lastenosastolle askarreltuun taikalampeen.

Sammakoita ja lumpeenkukkia lampeen kertyi yhteensä 244 kappaletta, joista 38 oli Elinan, sillä hän luki kaiken kaikkiaan 114 kirjaa.
– Olen aikaisemmin osallistunut lukukisoihin niin, että äiti on lukenut minulle ääneen. Opin viime syksynä eskarissa itse lukemaan, niin nyt pystyin osallistumaan itse lukemalla, hän toteaa.

Elinan suosikkeihin kuuluvat sellaiset kirjat, joissa seikkailee eläinhahmoja.
– Tykkään ainakin hevoskirjoista. Eppu- ja Sinttu-kirjasarjat ovat parhaita. Olen lukenut jo kaikki Sintut ja monta Eppua. Myös Tatut ja Patut on kivoja, ja Mimmi Lehmä, ja ne missä on koiria (eli Mauri Kunnaksen kirjat, äidin lisäys). Kesällä luin myös ainakin Urpo ja Turpo -kirjoja ja Ella-kirjoja, hän sanoo.

Kirjastossa Elina käy äitinsä kanssa suunnilleen parin viikon välein.
– Käydään yleensä Uudenkaupungin kirjastossa. Katson siitä hyllystä, missä Sinttu-kirjatkin ovat, että onko sellaisia kirjoja, mitä en ole vielä lukenut, hän kertoo.
– Kesällä pääsen useammin kirjastoon, kun ei ole eskaria tai koulua. Koululla kyllä käy kirjastoauto. Kesällä luin aika paljon, ehkä enemmän kuin talvella, hän jatkaa.

Uudenkaupungin kaupunginkirjaston Taikalampi 2021 -lukukisaan osallistui 19 lasta, joiden kesken arvottiin 3D Labyrinth-lautapeli. Lautapelin voitti Nea Heinonen. Kovimpana lukijana Ella Rantanen sen sijaan palkittiin lahjakortilla kirjakauppaan.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Uudenkaupungin kaupunginkirjaston Taikalampi 2021 -lukukisaan 7.6. – 21.8. osallistuneet lapset lukivat tai kuuntelivat yhteensä 652 kirjaa. Jokaista kolmea luettua kirjaa vastaan sai kirjastosta sammakon tai lumpeenkukan, joita kertyi yhteensä 244 kappaletta lastenosaston ihanaan taikalampeen. Kuva: Elina Jalonen.