Pelilaitebrändi PROVO edustaa varsinaissuomalaista suunnittelua

”Meillä oli palava tarve luoda jotain omaa alalle.”

PROVO Gamingin pääsuunnittelija-toimitusjohtaja Jani Tuominen esittelee Varsinais-Suomessa suunniteltua pelaamisen lisälaitteiden brändiä, joka jakautuu kahteen tuotesarjaan. #ENTER THE GAME -tuotteet ovat suunnattu aloitteleville ja #THE END GAME -pelitarvikevalikoima vaativimmille pelaajille. Kuva: Ragip Önsoy.

PROVO Gamingin lisälaitevalikoima jakautuu pelaajien erilaiset tarpeet huomioon ottaen kahteen erilaiseen tuotesarjaan. Tuotteiden nimet ovat yksinkertaisia kaksitavuisia, kuten esimerkiksi Kajo, Noste ja Matto. 

YRITYSUUTISET. Varsinaissuomalainen PROVO® Gaming on ainut ja ensimmäinen kotimaiseen suunnitteluun perustuva pelaamisen laitebrändi maassamme. Turussa toimistoaan pitävän PROVO Gamingin pääsuunnittelija-toimitusjohtaja Jani Tuominen on raisiolainen.
– PROVO on saanut nimensä siitä, että se haastaa nykyistä pelitarvikekenttää, rikkoo standardeja, tietenkin hyvän maun rajoissa, Tuominen selventää nimen taustoja.
– Tuotenimet ovat kautta linjan kaksitavuisia ja helposti muistettavia, kuten esimerkiksi Kajo, Noste ja pelimatto on ihan vain Matto, hän lisää.

PROVO Gamingin tarina sai alkunsa kahden kaveruksen, Jani Tuomisen ja Kari Hovivuoren, intohimosta pelien maailmaan ja siihen liittyviin laitteisiin. Heillä molemmilla on taustallaan useiden kymmenien vuosien kokemus maailman johtavien pelaamisen lisälaitemerkkien sekä kilpapelaamisen parissa.
– Ajattelimme, että vihdoin olisi aika omalle lisälaitteiden tuotesarjalle. Laitteiden ulkoasuun olemme tuoneet oman tunnistettavan ilmeen. Brändin rakentaminen on lähtenyt liikkeelle tiiviissä yhteistyössä kohderyhmiemme kanssa, todellisesta asiakaskokemuksesta syntyneet tarpeet huomioiden, Tuominen sanoo.

Kuluneen kesän alkupuolella lanseerattiin ensimmäiset kaksi PROVO Gaming -tuotesarjaa.

Tuotteet ovat siis tietokonepelaajien suunnittelemia, pelaajilta pelaajille -ajatuksella.
– Kohderyhminämme ovat kaikentasoiset pelaajat. #ENTER THE GAME -tuotteet ovat suunnattu aloitteleville ja #THE END GAME -pelitarvikevalikoima vannoutuneille harrastajille, jotka hakevat teknistä etulyöntiasemaa pelaamiseen, Tuominen sanoo.

Tällä hetkellä saatavilla on 14 tuotteen pelitarvikevalikoima näppäimistöistä kuulokkeisiin ja hiiriin. Palautetta PROVO ottaa vastaan sekä jälleenmyyjiltä että pelaajilta.
– Noin 1,5 vuoden ajan olemme kehitelleet tuotevalikoimaa, ja työ kehittelyn parissa jatkuu edelleen, Tuominen kertoo.

Nosteessa olevassa eUrheilussa toimii oma skenensä.

E-urheilijoiden piirissä PROVO Gaming tekee tunnetuksi itseään aktiivisena ja näkyvänä toimijana.
– Tuotamme personoituja brändituotteita ja luomme sisältökumppanuuksia pelialan verkkovaikuttajien kanssa. Tulemme toimimaan yhteistyökumppanina kotimaisissa pelitapahtumissa, Tuominen toteaa.
– Paikallisuus on eSportsissakin vahvuus, kun pelitarvikesetit kulkeutuvat meidän kautta vaivattomasti alan tapahtumiin. Läsnäolo, tunnettuus, ketteryys sekä ylipäätään se, että meihin saa helposti yhteyden, ovat todella tärkeitä asioita, jatkaa Tuominen.

Tuotteet ovat kuluttajien saatavilla valikoiduilta pelitarvikkeiden jälleenmyyjiltä ja suoraan PROVOn omasta verkkokaupasta. Tuominen sanoo laitteiden olevan hyvin kilpailukykyisiä, sekä ominaisuuksiltaan että hinnaltaan.
– Kotimaisuuden ja kevyen logistiikkarakenteen ansiosta tuotteiden kuluttajahinta pysyy kohtuullisena, hän lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy