60 kävijää palasi tulevaisuuteen ulkoilmaelokuvatapahtumassa

Ulkoilmaelokuvailta järjestetään joka vuosi alkusyksystä, jolloin on tarpeeksi pimeää elokuvan näyttämiselle. Vuonna 2021 elokuvaksi valikoitui Paluu tulevaisuuteen. Kuva: Sakari Seespuro.

TAPAHTUMAT.

 

Turun nuorisovaltuusto järjesti jo seitsemättä kertaa ulkoilmaelokuvan Brinkkalan sisäpihalla torstaina 9. syyskuuta. Tapahtumassa olivat mukana myös Turun Kirjakahvila ja Turun elokuvakerho. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Mette Hämeenahon mukaan tapahtuma sujui oikein mallikkaasti.

 

– Monena vuonna tapahtuma on pidetty sateessa, mutta tällä kertaa olimme onnekkaita, sillä ilta oli nätti ja lämmin, hän kertoo.

 

Tapahtumaan olisi mahdollista osallistua 350 kävijää, mutta määrä oli rajattu puoleen koronan takia. Paikalle saapui lopulta 60 kävijää, joka on Hämeenahon mukaan hyvä määrä koronatilanteen huomioon ottaen.

 

– Monena vuonna kävijöitä on ollut enemmän, mutta ihmiset eivät tällä hetkellä etsi tapahtumia yhtä aktiivisesti ja lähde tällaiseen mukaan koronan takia. Muuten korona ei juuri vaikuttanut tapahtumaan, koska se pidettiin ulkona. Kehotimme toki ihmisiä istumaan omissa seurueissaan, pitämään turvavälit muihin ja käyttämään kasvomaskia ja käsidesiä.

 

Tänä vuonna elokuvaksi valikoitui Paluu tulevaisuuteen. Edellisinä vuosina tapahtumassa on nähty muun muassa Frozen 2, Ihmeperhe ja Interstellar. Jo perinteeksi muodostunut ulkoilmaelokuva on Hämeenahon mukaan mukava tapahtuma kaupunkilaisille.

 

– Ulkoilmaelokuva on nuorisovaltuuston ainut viihteellinen tapahtuma, ja se on ollut hyvin suosittu. Varsinkin nyt korona-aikana tapahtuma on pientä kivaa turkulaisille ja monelle kiva piristys syksyn alkuun.

 

 

Liisa Kallio