Turun Itäharjulla järjestetään Matti Salosen uraa kunnioittava näytösajotapahtuma

Itäharjun Ajot vuonna 2019. Seutusanomien kuva-arkisto.

TURKU. Veteraanimoottoripyöräklubin Turun aluekerho Paronin Pojat järjestää Turussa sunnuntaina 22. elokuuta historialliset Itäharjun Ajot 1955–65. Tänä vuonna näytösajotapahtuman teemana on Matti Salonen – rakkaudesta prätkiin. Matti Salonen on ainoa suomalainen ratamoottoripyöräilijä, joka on saavuttanut MM-osakilpailupisteitä kaikissa ajetuissa luokissa.

Lähtö tapahtuu Teollisuuskadun ja Tierankadun kulmasta kello 10. Ajoneuvojen katsastukset alkavat osoitteessa Teollisuuskatu 35–39 kaksi tuntia ennen lähtöä. Katsojille maksuttomassa tapahtumassa on voimassa suositus käyttää kasvomaskia, välttää lähikontakteja sekä ylläpitää hyvää käsihygieniaa terveysturvallisuuden varmistamiseksi.*

Näytösajossa kokoonnutaan muistelemaan kilpailua, jossa aikoinaan mittelivät taitojaan kaikki Suomen kärkikuljettajat, joihin lukeutuvat muun muassa Curt Lincoln, Heimo Hietarinta, Timo Mäkinen, Rauno Aaltonen, Leo Kinnunen, Jarno ”Paroni” Saarinen, Matti Salonen.

Ensimmäisen kerran Itäharjun ajot ajettiin vuonna 1955 ja ajoissa oli viisi lähtöä: kaksi kilpakoneille, kaksi luettelokoneille ja yksi kääpiökilpa-autoille eli midgeteille. Seuraavina vuosina autoluokkia oli jo useampia, ja viimeisissä Itäharjun ajoissa vuonna 1965 olikin jo viisi autoluokkaa ja kolme moottoripyöräluokkaa.

Turun Seutusanomat

 

 

*Lisätietoja Itäharjun Ajot -tapahtumasivulta.