Taiteiden yö levittäytyy perinteiseen tapaan ympäri Turkua

Osa Turun Taiteiden yön tapahtumista on jouduttu peruuttamaan, kun maakunta siirtyi koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen elokuun alussa. Ajankohtainen ohjelma löytyy tapahtuman nettisivulta. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

TAPAHTUMAT. Torstaina 12. elokuuta vietetään jälleen perinteistä Turun Taiteiden yö -tapahtumaa. Tapahtuma tuo mahdollisuuden taidekentän toimijoille levittäytyä ympäri Turkua. Luvassa on monipuolista ohjelmaa, josta voi nauttia turvaväleistä huolehtien, pääosin ulkona.

Matalan kynnyksen tilaisuutena Taiteiden yö tarjoaa kaikille kulttuurielämyksiä arki-iltaan. Illan tapahtumista, tilaisuuksista ja näyttelyistä voi Turun Taiteiden yön nettisivulta lukea etukäteen ja valita, mihin haluaa osallistua.

Yhtenä mielenkiintoisena ohjelmapoimintana on Taiteiden yön Korukuningattaren valinta, joka julkaistaan Teatterisillalla kello 17.30–18. Turku on vanhojen kotimaisten korujen aarreaitta ja perinteeksi muodostunut Taiteiden yö saa nyt oman Korukuningattarensa.

Kuningattaren kruunaamisessa paikalla on Turun Filharmonikkojen viulisti Juha Viljanen. Viljanen soittaa viuluserenadin uudelle kuningattarelle. Tapahtuman jälkeen Kuningatar laskeutuu kaupunkilaisten pariin eri tapahtumien keskipisteisiin tai kaupungin kuhinaan.
Korukuningattaren kruunauksen järjestää KultaViljaset Oy.

Turun Taiteiden yötä on koordinoinut vuodesta 2017 alkaen Kuninkaantien muusikot. Tänä torstaina vietetään Turussa järjestyksessään jo 32. Taiteiden yön tapahtumaa.

Turun Seutusanomat