Elina Kilkusta Volter Kilpi-kirjallisuusviikon taiteellinen johtaja

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko kerää kävijöitä joka vuosi. Kuva vuoden 2019 tapahtumasta. Kuva: Sara Koiranen.

KUSTAVI. Hybriditapahtumaksi jalostuneen Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon taiteellinen johtaja vaihtuu. Ensi vuonna tapahtuman taiteellisena johtajana toimii 20-vuotistaiteiljajuhlaansa viettävä paikallinen kirjailija ja ohjaaja Elina Kilkku.

Kirjailijana, näytelmäkirjailijana, ohjaajana ja kouluttajana työskentelevän Kilkun ohjauksia on nähty muun muassa Teatteri Takomossa, Teatteri Jurkassa ja Kansallisteatterissa. Kirjailijana hän on julkaissut useita romaaneita, nuortenkirjoja sekä tietokirjan teatterin tyylilajeista.

– Olen erittäin iloinen uudesta pestistäni. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko yhdistää poikkeuksellisella tavalla kaksi suurinta ammatillista rakkauttani: teatterin ja kirjallisuuden. Tunnen oloni kotoisaksi Kustavin upeissa saaristolaismaisemissa, Uudestakaupungista kotoisin oleva Kilkku kertoo.

Vuodesta 2019 tapahtuman taiteellisena johtajana toiminut Anni Mikkelsson jää vuoden työvapaalle keskittyäkseen työhönsä Kajaanin kaupunginteatterin ohjaajana.

Myös kirjallisuusviikon tuotannon tekijät vaihtuvat, kun nykyiset tuottajat Iris Ahtola ja Sara Koiranen siirtyvät toisiin tehtäviin. Kirjallisuusviikon uutena tuottajana aloittaa Anu Taivalkoski.

Vuoden 2022 tapahtuman teema ja ajankohta julkaistaan perinteiseen tapaan Turun Kirjamessuilla.

Heinäkuussa viimeksi järjestetty Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko onnistui hyvin. Hybridimuotoisena toteutetun Kirjallisuusviikon tapahtumiin ei ole tuotannon mukaan jäljitetty tartuntoja.
– Tietoomme ei ole tullut kirjallisuusviikolla tapahtuneita koronatartuntoja tai altistumisia. Tästä on kiittäminen yleisöä, joka noudatti terveysturvallisuusohjeita hyvin huolellisesti. Kaiken kaikkiaan olemme hyvin tyytyväisiä tämän kesän tapahtumaan, jossa vallitsi lämmin ja taiteennälkäinen tunnelma, kertovat kirjallisuusviikon tuottajat Iris Ahtola ja Sara Koiranen.

Seutusanomat Vakka