Mun Raisio -viikko tuo paikalliset toimijat esiin

Mun Raisio -viikolla järjestetään esimerkiksi harrastemessut Kerttulan liikuntakeskuksessa. Seutusanomien kuva-arkisto.

RAISIO. Raision Vanhemmat ry (RaiVary) järjestää Mun Raisio -viikon, jonka tavoitteena on tuoda esille kaupungin monimuotoisuutta ja mahdollisuuksia perheiden, lasten ja nuorten näkökulmasta.

Ensi viikon, 30.8.–5.9., aikana raisiolaiset toimijat, yhdistykset, yritykset ja seurat pääsevät esittelemään toimintaansa järjestämällä esimerkiksi toiminnallisia rastipisteitä, toiminnan esittelyjä tai vaikka avointen ovien tapahtumia.

Koordinoinnista vastaava RaiVary järjestää Mun Raisio -viikon yhteistyössä Raision kaupungin ja paikallisten yhdistysten sekä yritysten kanssa.

RaiVaryn idean tavoitteena on tuoda kaupunkilaisille näkyväksi oman kaupungin monimuotoisuus lapsiperheiden näkökulmasta teemalla ”Innostu kaupungistasi ja sen mahdollisuuksista”.
– Mun Raisio -viikko järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Idea on peräisin RaiVaryn hallituksen kokouksesta, jossa tuli juttua, ettemme me vanhempainyhdistysten toimijatkaan aivan tiedä, mitä kaikkea Raisiossa voi tehdä, Raision Vanhemmat ry:n puheenjohtaja Paula Närvä kertoo.
– Halusimme luoda tapahtumaviikon, jossa raisiolaisilla perheillä on mahdollisuus tutustua heitä kiinnostavien toimijoiden esittelyihin ja aktiviteetteihin. Kun monena päivänä tapahtuu, se antaa enemmän mahdollisuuksia päästä osallistumaan. Lisäksi aktiviteettien hajauttaminen eri päiville ja eri puolille kaupunkia on tällä hetkellä mieluisampaa ja turvallisempaa kuin tuoda kaikki yhtenä päivänä samaan paikkaan, Närvä lisää.

Viikon touhukkaimmat päivät ovat tiistai, jolloin ohjelmassa on esimerkiksi harrastemessut Kerttulan liikuntakeskuksessa sekä lauantai, jolloin tapahtumat keskittyvät muun muassa Raision Moottorirata-alueelle ja Raision Kirjastotalolle.

Katariina Mäkinen-Önsoy