Laustepäivä levittäytyy asukkaiden pariin

TURKU. Laustepäivää vietetään tänä vuonna 28.8 klo 9.30–15. Tapahtumapäivänä on luvassa pihakirppiksiä, nukketeatteriesityksiä, pelejä ja kilpailuja. Kirjurinaukion lisäksi tapahtuma levittäytyy ympäri asuinaluetta hajautetusti eri pisteisiin, kaikki ohjelma tapahtuu ulkona asianmukaisilla turvaväleillä.

Viisas Matti ja muita juttuja -nukketeatteriesitys saapuu Kirjurinaukiolle klo 9.30 ja 10.30, kun kaksi runonmittaajaa, Timo Väntsi ja Kari Mäkiranta pysähtyvät mittaamaan niin puiston penkkejä kuin sanojakin. Kahvitauolla kaverukset iskevät tarinaa ja siitä versoo potpuri suomalaisia kansansatuja suurella sydämellä esitettynä. Musiikin siivittämänä käsinukkehahmot kuten Viisas Matti, Hauki ja Kiiski, Ampiainen Pampiainen sekä Tonttu saavat oman tähtihetkensä näyttämöllä. 30–40 minuutin mittainen nukketeatteriesitys sopii erinomaisesti kaikenikäisille.

Lähiötuvan edustalla herkutellaan pitsalla ja iltapäiväkahveilla, seurakuntakodilla hassutellaan eläinteemaisella rastiradalla ja Kirjurinpuistossa lajikokeilussa on frisbeegolfia. Siivouspäivä muuttaa Kirjurinaukion ja -puiston sekä talojen pihat kirppisalueeksi. Nämä kaikki tapahtumat sijoittuvat kello 12–15 ajalle. Sameli Slapstick esittää katastrofaalisen katuteatterishow’n Kirjurinaukiolla klo 14.30.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Katariina Mäkinen-Önsoy