Kuusiston Taidekartanon ovet avoinna viikonloppuisin

Ulkoteoksiin voi tutustua jokaisena viikonpäivänä

Terhi Kaakisen Odottaja-teos (2021) ihastuttaa Kuusiston Taidekartanon edustalla. Hedelmätarhan, Taidekartanon edustan, kulttuuripolun ja Kappelinmäen alueella on esillä aiemmilta vuosilta sekä tältä kesältä peräisin olevia teoksia. Kuvat: Katariina Mäkinen-Önsoy.

KAARINA. Kaarinassa sijaitsevan Kuusiston Taidekartanon Kannan hengittämisen tulevaisuutta -näyttely on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin aina 29. elokuuta asti. Näyttelyn teokset käsittelevät puuta yksilönä, elävänä, kituvana, lahoavana, toisista lajeista, ympäristöstä riippuvaisena, lajien välillä kommunikoivana, jälkeläisiään auttavana, pelkkänä materiaalina johonkin.

Taiteilijat Aino Ojala, Aino Ulmanen, Annika Kivi, Arja Maarit Puhakka, Caroline Ward-Raatikainen, Kai Ruohonen, Karl Ketamo, Liisa Wright, Mari Kopra, Paula Puoskari, Paula Suominen, Paula Vierikko, Pirkko Siivonen-Takku, Reijo Haukia, Saara Salmi, Samu Raatikainen, Sini Talonen ja Terhi Kaakinen ovat muodostaneet Taidekartanolle monialaisen ja -äänisen aikalaistaiteen näyttelyn.

Kuusiston kartanon ja linnaraunioiden alueella kulkee Kuusiston kulttuuri- ja luontopolku, johon voi tutustua viikon jokaisena päivänä. Polun varrella näkyy kartanon vanhaa pihapiiriä, kivijalkoja, puutarhaa ja Kappelinmäen lehtoa, metsää ja linnanrauniot. Ympäröivä vaihteleva rantapelto- ja niittymaisema kruunaa polun. Taidekartanon valitsemien taiteilijoiden ympäristöteoksia on koettavana polun varrella kartanon liepeillä.

Polulle voi lähteä mobiilioppaan avulla. Äänitarinoita kartanopuutarhasta ja taiteilijahaastatteluja teoksista voi kuunnella kätevästi samalla kun ulkoilee raittiissa ilmassa. Taidekartanon kulttuuripolun kartta ja kotisivuston ohjeet auttavat suunnistamaan alueella.

Kuusiston Taidekartanon näyttelyihin ja kulttuuri- ja luontopolkuihin voi tutustua maksutta. Taidekartanon sisäänkäyntiä on parannettu esteettömäksi.

Katariina Mäkinen-Önsoy