Kaarina-Teatterin näytelmien hahmot heräävät uudelleen eloon pukunäyttelyssä

Vasemmalla Sirpa Niemelän tekemä puku Frida Kahlo -näytelmään, keskellä Kirsi Vaaran Itävallan keisarin puku Amadeus-näytelmästä ja oikealla Anniina Kuulan tekemä Lady de Bourghin puku Ylpeys ja ennakkoluulo -näytelmästä. Kuva: Kaarinan kaupunki.

KAARINA.

Kaarina-Teatterin lukuisia näytelmiä puvustaneiden Anniina Kuulan, Sirpa Niemelän ja Kirsi Vaaran puvustuksia voi käydä ihailemassa Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa 29. syyskuuta asti. Näyttelyssä esillä olevat puvut ovat puvustajien itse valitsemia.

Yhteensä kolmikko on puvustanut lähes 50 Kaarina-Teatterin näytelmää, joihin lukeutuvat muun muassa Lumikuningatar (2012), Kurjat (2016) ja Dracula (2010). He ovat loihtineet pukuja niin satuhahmoille kuin historiallisille epookkihahmoille. Esillä olevien pukujen lisäksi Kaarina-Teatterin varastosta löytyy runsaasti eri näytelmissä käytettyjä pukuja, jotka eivät tilan puutteen vuoksi mahtuneet näyttelyyn.

Pukunäyttelyn lisäksi Kaarina-talon toisessa kerroksessa voi tutustua esillä oleviin näytelmäjulisteisiin, joista vanhimmat ovat 1980-luvulta.

Kaarina-talon lisäksi Piikkiön kirjastossa on esillä kaksi näyttelyä.

31. elokuuta asti kävijät voivat tutustua Tuula Purmosen Perhoset ja kukkaset -näyttelyyn, jossa on 20 kuvaa 12 eri suomalaisesta päiväperhosesta useamman vuoden ajalta. Lähes kaikki kuvat on otettu Kaarinan Kuusistossa.

Toinen kirjastossa esillä oleva näyttely on Olli Rantamäen Tuulten tyyssijoilta – oppivuosien töitä 2014–2021. Alun perin Piikkiöstä kotoisin oleva luonnontieteiden kandidaatti ja puutarhuri on koonnut näyttelyyn piirroksia ja maalauksia, jotka hän on tehnyt luontoretkien aikana. Kokonaisuutena näyttely kertoo opiskelijan onnesta, pohjoisista maisemista ja Rantamäelle rakkaista asioista.

Turun Seutusanomat