Varsinais-Suomi takaisin kiihtymisvaiheeseen – hygieniasta huolehtien ja lähikontakteja välttäen

Varotoimet koronan ehkäisyssä ovat tärkeitä myös rokotteen saannin jälkeen.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut Varsinais-Suomen alueelle päätöksen koskien yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

KORONA. Tilanne on kehittynyt suotuisasti Varsinais-Suomessa, jossa on päästy palaamaan koronaepidemian keskimmäiseen vaiheeseen eli niin sanottuun kiihtymisvaiheeseen perjantaista 4.6. alkaen.

Viimeisin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ilmoittama ilmaantuvuus alueellamme on 28,3. Testatuista henkilöistä alle prosentilla (0,9 prosenttia) on todettu tartunta. Tartunnan lähteen jäljitys on onnistunut jo pitkään yli 80 prosentilla sairastuneista.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä pitää perusteltuna siirtyä kiihtymisvaiheeseen perjantaina, jolloin sosiaali- ja terveysministeriön asettamat kiihtymisvaiheen kriteerit ovat täyttyneet viikon ajan.

– Koronakoordinaatioryhmä haluaa avata varsinaissuomalaisten arkea ja elinkeinoelämää viipymättä, kun epidemiatilanne sen nyt sallii. Pyrimme tällä mahdollistamaan alkukesän juhlat, tapahtumat ja lomat. On omissa käsissämme, että hyvä kehitys jatkuu myös tässä kovasti odotetussa vaiheessa, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset velvoitetaan järjestämään niin, että ihmiset voivat välttää lähikontaktia. Maskisuositus pysyy voimassa, niin kuin myös kehotus huolehtia käsihygieniasta, sekä töiden jatkamisesta etänä, jos se on mahdollista.

Lounais-Suomen aluehallintovirastolla on valmius tehdä kiihtymisvaiheen mukaiset päätökset koskien muun muassa yleisötilaisuuksia ja tapahtumia. Ravintolarajoitusten muutoksista päätetään sen sijaan valtioneuvoston asetuksella. Ravitsemisliikkeet ovat saaneet olla 4.6. alkaen avoinna klo 0523.

Turun Seutusanomat