Smaku Tourilla maistellaan paikallisherkkuja

Naantalin Makuaarre haussa

Tänä vuonna Smaku-annoksia pääsee Naantalissa herkuttelemaan heti juhannuksen jälkeen. Viime vuonna Smaku Naantali -ruokatapahtuma järjestettiin elokuussa mm. Naantalin Metsätähdessä. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Naantalin Smaku Tour palaa lähemmäksi tuttua ajankohtaansa tänä kesänä, kun kaupungissa pyörähtää käyntiin järjestyksessään kolmas Smaku-ruokatapahtuma. Kulinaristien ilottelu toteutuu tällä kertaa 28.6.–10.7. seitsemässä naantalilaisessa ravintolassa ja kahvilassa. Tapahtuma järjestetään valtakunnallisia terveysohjeistuksia noudattaen.

Makunystyröitä hivelevän tapahtuman aikana voi kierrellä maistelemassa ravintoloiden ja kahviloiden herkullisia Smaku-annoksia edulliseen hintaan. Kaupungin kahden viikon ajaksi valtaava Smaku tarkoittaa osallistuvissa ravintoloissa ja kahviloissa tapahtumaa varten räätälöityjä 5–7 euron hintaisia maisteluannoksia.

Lisäksi ruokatapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tutustua omaan tahtiin paikallisiin yrittäjävetoisiin ruokapaikkoihin, jotka sijaitsevat ympäri Naantalia. Jokainen mukaan ilmoittautunut ravintola toteuttaa Smaku-maisteluversion vähintään yhdestä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta.

– Tämän vuoden Smakuannokset ovat suussa sulavan herkullisia ja monipuolisia. Löytyy suolaista ja makeaa, kasvis- ja lihavaihtoehtoja sekä ihania jälkiruokia – takuulla jokaiselle jotakin! Tapahtuma ajoittuu myös keskelle kesää alkaen heti juhannuksen jälkeen, jolloin varmasti maisteluannokset maistuvat niin paikallisille kuin kotimaan matkailijoillekin, iloitsee tapahtuman tuottaja Laura Pulkkinen.

Smakun aikana käydään tuttuun tapaan leikkimielinen kilpailu parhaasta annoksesta. Vuosittain valittava Naantalin Makuaarre julkaistaan tapahtuman päätteeksi. Lisäksi kaikkien suosikkiannostaan äänestäneiden kesken arvotaan palkinnoksi kahden hengen lahjakortteja osallistujaravintoloihin.

Smaku Tour -konsepti pohjautuu Porvoossa jo viiden vuoden ajan järjestettyyn Smaku-ruokatapahtumaan. Smakun tapahtumakoordinaattorina alusta alkaen työskennellyt tuottaja Laura Pulkkinen valmistelee kuudetta Smaku Porvoo -tapahtumaa kesän loppupuolelle.

Katariina Mäkinen-Önsoy