Rosa Salmi-Narmala tähyää kesätapahtumiin tuliterillä tanssikengillä

Esiintymisikävä synnytti uutta musaa

Rosa Salmi-Narmala sai Nousiaisissa järjestettyihin Tuliterät tanssikengät -promokuvauksiin mekon ja kengät Muotiputiikki Helmestä ja korut Atelje Ingestä. Kuva: Laura Varjo.

Kesäkuun 11. päivä julkaistava Tuliterät tanssikengät -kappale aiheutti Rosa Salmi-Narmalassa jo ensikuuntelulla niin vahvan tunnereaktion, että hänen oli aivan pakko levyttää se. Viikossa valmistuneelle uutuusbiisille on kuvattu jo musiikkivideokin.  

MUSIIKKI. Tuliterät tanssikengät on Raisiossa asuvan iskelmälaulaja Rosa Salmi-Narmalan uusi sinkkubiisi, jonka julkaisupäivä on perjantaina 11. kesäkuuta. Kappaleen sävellyksestä vastasi Jarno Pasma, sanoituksesta Annika Aakkula ja sovituksesta Taisto Lunkka.

Musiikkia paljon juuri tanssilava-artisteille tekevä Jarno Pasma on tullut tutuksi Sinitaivas-orkesterista. Yhteistyötä sanoittaja Annika Aakkulan kanssa Pasma on tehnyt jo useamman vuoden ajan.
– Lauluntekijäkaksikon Aakkula–Pasma kanssa en ollut tätä ennen työskennellyt, mutta Taisto Lunkan tunnen pidemmältä ajalta. Hän on säestänyt minunkin esiintymisiäni, esimerkiksi tangokisojen finaalissa, Salmi-Narmala kertoo työryhmästä kappaleen takana.
– Aluksi meidän oli tarkoitus Taiston kanssa äänittää muutama coverbiisi, mutta kun hän kuuntelutti minulle ensikertaa Tuliterät tanssikengät -kappaleen, suunnitelmat muuttuivat. Kevyempää tyyliä edustava biisi sai minut, joka pidän siis eniten mollisointuisista tangoista, liikuttuneeksi. Olihan siihen pakko tarttua! hän jatkaa.

Salmi-Narmala on silminnähden innoissaan Spotifyssä julkaistavasta uutukaisestaan.
Ruissalon Mainingilla toukokuun lopulla kuvattu Tuliterät tanssikengät -musiikkivideo saa ensiesityksensä pian kappaleen julkaisun jälkeen. Musavideon leikkauksesta vastaa Olga Yli-Hakula.

Tuliterät tanssikengät -biisiä varten on jo kuvattu musiikkivideokin. Videon kuvauspaikkana toimi Ruissalo.
– Musiikkivideolla soittaa Taiston lisäksi muun muassa Finlandersin paikallisvahvistus Pasi Ketola. Lisäksi saimme mukaan kuvauksiin lavatanssiharrastajista koostuvan huippuporukan!

Levynkansikuvia otettiin kahtena peräkkäisenä päivänä idyllisissä maalaismaisemissa, ensin Nousiaisissa Laura Varjon kanssa ja sitten Pöytyällä Kimmo Karvisen kanssa. Kanteen Salmi-Narmala valitsi Karvisen nappaaman kuvan, mutta Varjonkin ottamat kuvat tulevat promokäyttöön.

Muusikot kyllästyivät keikkojen jatkuvaan perumisaaltoon, jota on nyt jatkunut vuoden verran.

Kun Seinäjoen Tangomarkkinatkin ilmoittivat peruuntumisesta toista kesää peräkkäin, oli viimeistään aika suunnata katseet studioon ja uuden musiikin tekemiseen.
– Olen nyt kahden vuoden ajan valmistautunut Tangomarkkinoille, joita ei siis viime kesän tapaan päästä tänäkään vuonna järjestämään poikkeusolosuhteista johtuen, Salmi-Narmala sanoo.

Tangomarkkinoiden peruuntuminen oli siis iso isku jo toistamiseen, ja se koskettaa niin monia tahoja, musiikintekijöistä esiintyjiin ja järjestäjäorganisaatioihin taustatyöntekijöineen.

Viimeksi kun Tangomarkkinat järjestettiin kesällä 2019, Salmi-Narmala lauloi itsensä finaaliin.

Tangomarkkinoiden finaalissa hän sijoittui silloin kuuden parhaan joukkoon.
– Menestyksestä innostuneena päätin, että seuraavana vuonna voitan koko kilpailun. Toisin kävi, eikä kilpailua ole sen koomin päästy järjestämään. Kahden vuoden tauon jälkeen vuodelle 2022 on suunnitteilla iso tangotapahtuma. Ehkäpä olen siellä mukana, laulaja toteaa.

Tälle kesälle Salmi-Narmala ei ole vielä voinut lyödä lukkoon esiintymisiä, mutta toiveissa on päästä pitkästä aikaa kesätansseihin.
– Pari hääkeikkapyyntöä on tullut, sekä kyselyjä muiden yksityistilaisuuksien kuten tanssi-iltojen mahdollisista esiintymisistä. Viimeksi juhannustanssit pidettiin ulkotiloissa, luultavasti sellaiselle on tilausta tänäkin kesänä, hän sanoo toiveikkaana.

Katariina Mäkinen-Önsoy