Wirmon Marttojen tekstiiliteos koristaa Mynämäen taajamaa keskeisellä paikalla

Joko Emissaarit matkalla kotiin -teos on osunut silmiin Mynämäessä?

Wirmon Martat ry kannustaa etsimään Emissaarit matkalla kotiin -tekstiiliteoksensa Mynämäen taajamasta. Kuva: Turun Seutusanomat / RAGIP ÖNSOY.

MYNÄMÄKI. Emissaarit matkalla kotiin on Wirmon Martat ry:n tekstiiliteos, joka sai ensi-illan toukokuussa Turun Aurajoen rannassa järjestetyssä Knit’n’Tag-tapahtumassa. Nyt tapahtuman päätyttyä teos on saapunut takaisin kotiin Mynämäkeen, josta se on löytänyt uuden kesäisen paikan.

Teoksen nimi kytkeytyy vahvasti marttaperinteeseen, jonka mukaisesti emissaari eli lähetti teki ahkerasti kotikäyntejä kesällä 1899 syrjäisissä maaseutupaikoissa. Kotikäynnillä kartoitettiin kodin sen hetkinen tilanne ja tehtiin parannusehdotuksia.

Emissaarit matkalla kotiin -teosta on ollut tekemässä lähes 20 iältään 8–70-vuotiasta vapaaehtoista. Wirmon Martat ry:n puheenjohtajan Katja Rippsteinin mukaan yhteistyössä on voimaa.
– Kun tarve on, jaetaan tietoa ja taitoa sekä tehdään yhteistyötä muiden kanssa. Samalla teos ottaa väkevästi kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi on käynnissä maailmanlaajuinen käsityötempaus #rosesagainstviolence -tunnisteella.

Wirmon Martat kehottavat nyt yhteistyössä Mynämäen seurakunnan kanssa kuntalaisia ja muita seudulla kulkevia etsimään teos Mynämäen taajamasta.
– Teos on esillä Mynämäessä vielä ainakin kesäkuun ajan, Rippstein kertoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy