Vuoden päiväkoti 2021 -kunniamaininta Raisioon

OAJ palkitsi Kaanaan päiväkodin

OAJ palkitsi Raisiossa sijaitsevan Kaanaan päiväkodin kunniamaininnalla. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

RAISIO. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ palkitsee vuosittain Vuoden koulun, oppilaitoksen tai päiväkodin. Vuoden 2021 kouluksi valittiin Varkaudessa sijaitseva Könönpellon alakoulu, joka tarjoaa lisäksi esiopetusta.

Raisiolainen Kaanaan päiväkoti palkittiin Vuoden päiväkoti 2021 -kunniamaininnalla. Päiväkodin työtä pidettiin perusteluissa kokonaisuudessaan esimerkkinä laadukkaasta varhaiskasvatuksesta. Toiminta on varhaiskasvatussuunnitelman mukaista, ja lapset oppivat taitoja niin pienryhmissä kuin lähiympäristössäkin. Päiväkoti on saanut vanhemmat mukaan kasvatustyöhön. Kaanaassa toimii aktiivinen vanhempainkerho, ja päiväkodin ja kotien välinen viestintä on säännöllistä.

Perusteluissa kiinnitettiin huomiota myös työhyvinvointiin ja henkilöstön pysyvyyteen. Opettajat ja muut tutut aikuiset seuraavat lapsia ikäryhmän mukana, mikä vahvistaa lasten kokemusta turvallisesta oppimisympäristöstä. Päiväkoti tekee yhteistyötä Kaanaan koulun kanssa, jonne lasten on helppo siirtyä esiopetuksen jälkeen.

OAJ on palkinnut kouluja vuodesta 1991. Vuoden koulun 2021 sekä kunniamaininnan saajan valitsi OAJ:n hallitus.

Turun Seutusanomat