Graffitiseiniä kesällä Kaarinaan

KAARINA.

Kaarinaan on tulossa tulevana kesänä erillisiä graffitiseiniä, joihin saisi laillisesti ja vapaasti maalata graffiteja. Seinien määrää, paikkaa ja tarkkaa aikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon vaan graffitiseinän perustamistyöryhmä määrittelee ne tarkemmin kevään aikana. Seinien sijoituspaikaksi on ehdotettu kaupungin keskustaa, Littoista ja Piikkiötä.

Teknisten palvelut on ehdottanut graffitiseinän toteuttamista kolmiseinäisenä rakennelmana, joka kustantaisi arvion mukaan 2000 euroa pystytyksineen. Seinät pystytään toteuttamaan olemassa olevan talousarvion puitteissa.

Alunperin idea graffitiseiniin tuli Kaarinan Vasemmistoliitolta, joka teki aiheesta valtuustoaloitteen. Aloitteen mukaan Kaarinan Vasemmistoliitto haluaa kaupungin tarjoavan nuorille ja kaikenikäisille maalaajille paikan, jossa voi laillisesti kokeilla ja harrastaa graffitimaalausta.

Liisa Kallio