Vehmaa tarjoaa yhteensä noin 30 kesätyöpaikkaa tänä kesänä

Nuoren ensimmäinen kesätyö voi sisältää esimerkiksi ruohonleikkuuta. Kuvituskuva.

Nuorten kesätyöpaikkojen lisäksi Vehmaa ojentaa työllistävän käden nuorille aikuisille ja opiskelijoille.

VEHMAA.

Vehmaan kunta tarjoaa jälleen tulevana kesänä kesätyöpaikkoja 14 vuotta täyttäneille nuorille. Kesätyö kestää yhteensä kolmen viikon ajan ja nuori saa siitä palkkaa 460 euroa. Kunnan nuorisotyöntekijä Toni Koistisen mukaan Vehmaa tarjoaa kesätyöpaikkoja muun muassa vapaa-aikatoimessa, kiinteistöhuollossa, kirjastopalveluissa, hallintopuolella ja varhaiskasvatuksessa.

– Lasten ja liikunnan ohjaamisen kesätyöt ovat suosituimpia paikkoja. Toisena tulevat teknisen puolen työt, johon kuuluu esimerkiksi nurmikon leikkaamista, Koistinen kertoo.

Yhteensä hakemuksia nuorten kesätyöpaikkoihin tuli 30, joista noin 20 nuorta saa paikan. Määrä varmistuu Koistisen mukaan myöhemmin.

– Harkitaan vielä, kun vasta saatiin tietää hakijamäärä. Myös koronavirus vaikuttaa tilanteeseen.

Vehmaan kunnan kesätyöpaikkoihin palkatut nuoret hoitavat tehtävänsä Koistisen mukaan pääosin hyvin.

– Toiset hoitavat annetut tehtävät täsmällisesti ja kiitettävästi. Toiset taas eivät pysty suorittamaan töitään tai jos he ovat epävarmoja jostakin, niin ei kysytä vaan jätetään tekemättä. Nämä ovat tosin yksittäistapauksia, ja suurin osa hoitaa työnsä hyvin, Koistinen sanoo.

Monelle nuorelle kunnan tarjoama kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään. Koistisen mukaan on erittäin tärkeää, että nuorilla on mahdollisuus työllistyä juuri kunnan kautta.

– On paljon nuoria, jotka ovat sanoneet, etteivät olleet vielä ajatelleetkaan tekevänsä töitä tai uskoneet pääsevänsä kesätöihin. Me vasta herättelemme 15-vuotiaiden ajatusta työelämästä. Seuraavaksi heidän pitäisi olla jo päättämässä ammattia itselleen, vaikkei se ole käynyt mielessäkään. Kesätyöt vaikuttavat paljon nuoriin, Koistinen sanoo.

Nuorille tarjottavien kunnan kesätyöpaikkojen lisäksi Vehmaan kunta on aloittanut Caruna Oy:n kanssa Duunienergiaa-kampanjan, jossa on tarjolla kolme kesätyöpaikkaa 18–20-vuotiaille nuorille.

Kampanjassa on tarjolla kolme erilaista ja eripituista työtä Vehmaan kunnan teknisessä toimessa, vapaa-aikatoimessa sekä kunnan somesisältöjen parissa. Työt on tarkoitettu nimenomaan nuorille, jotka ovat kiinnostuneita ympäristöstä ja ilmastonmuutoksesta.

Opiskelijoita ei ole myöskään unohdettu Vehmaalla, sillä kunta tarjoaa alle 29-vuotiaille vehmaalaislähtöisille opiskelijoille kesätyöpaikkoja eri yksiköistä. Työtä voi hakea omiin opintoihin sopivalta hallinnonalalta.

Kaikista edellä mainituista kesätöistä muodostuu yhteensä noin 30 kesätyöpaikkaa nuorille ja nuorille aikuisille.

– Kesätyöpaikat ovat kunnan käden ojennus korona-aikana, Koistinen toteaa.

Liisa Kallio