Sisäliikuntapaikat avautuivat käyttäjille Taivassalossa

Kuntosalille pääsee jälleen Taivassalossa. Kuvituskuva.

TAIVASSALO.

3. toukokuuta alkaen Taivassalon kunnan kuntosali ja nuorisotalo ovat olleet jälleen paikallisten käytössä sitten joulukuun. Aivan täysin estoitta salille ja nuokkarille ei voi rynnätä, sillä käyttäjien on noudatettava kuuden hengen rajoitusta. Taivassalon vs. vapaa-aikasihteeri Lotta Huuhtasen mukaan henkilörajoitusta valvotaan.

– Varausjärjestelmää ei ole vaan esimerkiksi kuntosalilla on nimilista, jonka kautta valvotaan, että tiloissa on ollut enintään kuusi henkilöä. On jokaisen omatunnosta kiinni, että sitä noudatetaan. Jos näin ei tehdä, pitää sali laittaa kiinni, hän sanoo.

Kuntosalin lisäksi myös liikuntahallin puolella voi jälleen harrastaa sisäliikuntaa. Hallissa on mahdollista pelata kontaktittomia lajeja kuten sulkapalloa.

– Pienissä ryhmissä voi pelata. Myös lasten harrastukset mahdollistetaan kontakteja välttäen, Huuhtanen jatkaa.

Sisäliikuntapaikkojen ollessa aiemmin kiinni Taivassalo panosti ulkoliikuntaan ja -aktiviteetteihin. Huuhtasen mukaan tässä auttoivat kunnon talvikelit.

– On päästy hiihtämään ja luistelemaan. Toivonpuisto myös valmistui, ja siellä on päässyt käyttämään ulkokuntosalilaitteita. Kevään tullen on mahdollista pelata myös tennistä, ja frisbeegolfrataa ollaan laajentamassa.

Huuhtanen kertoo olevansa iloinen siitä, että sisäliikuntapaikat päästiin vihdoin avaamaan, sillä kuntalaiset ovat sitä kovasti toivoneet. On mahdollista, että käyttäjämäärä kasvaa pitkän harrastustauon jälkeen.

– Luulen, että voi tulla piikki käyttäjien suhteen, kun ihmiset ovat huomanneet kaipaavansa sisäliikuntaa liikuntapaikkojen ollessa kiinni. Tätä on odotettu, niin sitten lähdetään uudella innolla harrastamaan, Huuhtanen sanoo.

Taivassalon kirjasto on edelleen auki rajoitetusti. Kirjastonhoitaja-kulttuurisihteeri Anna Schauman arvioi, että kirjasto palaisi mahdollisesti normaaliin aukioloon kesäkuussa. Tähän vaikuttaa kirjastojärjestelmän vaihtuminen, jonka takia Taivassalon kirjasto on kiinni 19.5.–3.6. ajalla.

Liisa Kallio