Toinen kotiottelu varmisti finaalipaikan TPS:lle

Eemil Viro laukoi TPS:n liigafinaaleihin

Eemil Viro on ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia.

JÄÄKIEKKO. Turun Palloseuran naantalilaisvahvistus Eemil Viro viimeisteli HIFKiä vastaan 3. toukokuuta Gatorade Centerissä pelatun ottelun loppulukemiksi 3–2. Jatkoajalle venyneessä ottelussa nähtiin tiukka vääntö finaalipaikasta, jonka TPS lunasti lopulta itselleen.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen TPS:n Ruslan Iskhakov laukoi isäntäjoukkueen johtoon heti toisen erän alkajaisiksi. HIFK heräsi päätöserään kahdella osumalla, joista ensimmäinen lähti Jesse Saarisen lavasta. Ei mennyt montakaan minuuttia, kun Henrik Borgström vei vieraat hetkelliseen johtoon. Erän loppupuolella Josh Kestner iski TPS:n jatkoerään, jossa Eemil Viro varmisti joukkueelleen finaalipaikan.

TPS pelaa mestaruudesta 11 vuoden tauon jälkeen: Perjantaina 7.5. alkavassa finaalisarjassa turkulaisia vastaan luistelee Rauman Lukko, joka niin ikään varmisti finaalipaikkansa tänään maanantaina. HIFK isännöi puolestaan Tapparaa pronssiottelussa.

Katariina Mäkinen-Önsoy