Kaksi turkulaista kitaravirtuoosia Suomen kitarakilpailun tuomaristossa

Tampere Guitar Festival 2019. Kuva: Viivi Vanamo.

Turkulaisvahvistukset Timo Korhosen ja Patrik Kleemolan tuomaristoonsa saaneen Suomen kitarakilpailun ikärajaton sarja ja nuorten sarja toteutetaan toukokuussa ja kesä–lokakuussa. Kilpailu toteutetaan osana Tampereen kitarafestivaalia.

MUSIIKKI. Klassisen kitaran pioneereihin lukeutuva Turun Taideakatemian yliopettaja Timo Korhonen ja Turun kitarafestivaalin taiteellinen johtaja Patrik Kleemola ovat tänä vuonna mukana Suomen kitarakilpailun tuomaristossa.

Artistiuransa lisäksi Patrik Kleemola toimii Turun konservatorion ja musiikkiopiston kitaransoiton lehtorina. Viime vuosina Kleemolan oppilaat ovat pärjänneet Suomen kitarakilpailun nuorten sarjassa voittaen muun muassa viime syksynä kahdessa ikäryhmässä. Kleemola on huomannut, että kilpailuun osallistuminen kannustaa nuoria harjoittelemaan ja oppimaan uutta.

Opettajalle kilpailu on puolestaan kätevä pedagoginen työkalu. Kleemola kannustaakin opettajia innostamaan oppilaitaan osallistumaan kilpailuihin matalammalla kynnyksellä.
Nuorten sarjaa tuomaroiva Kleemola kehottaa osallistujia olemaan kilpailu- ja konserttitilanteissa oma itsensä ja heittäytymään esitykseen omalla ainutlaatuisella persoonallaan.

Kitarataituri Timo Korhonen tuomaroi puolestaan ikärajatonta sarjaa, joka koronan vuoksi toteutetaan verkossa jo toistamiseen. Toimiminen verkossa antaa Korhosen mukaan mahdollisuuden, ainakin teoriassa, tavoittaa paremmin klassisesta kitarasta kiinnostunutta yleisöä maailmanlaajuisesti. Näin tapahtui jo viime vuonna, kun ikärajaton sarja järjestettiin yhteistyössä espanjalaisen kitarakilpailun kanssa ja kilpailijoita osallistui eri puolilta maailmaa.

Neljättä kertaa järjestettävä Suomen kitarakilpailu toteutetaan osana 17. Tampere Guitar Festivalia. Nuorten sarja kuullaan livenä verkossa 29.–30.5. ja ikärajaton sarja videokilpailuna kesä–lokakuussa.

Kisan lisäksi tapahtuman aikana järjestetään konsertteja ja kitarakursseja ajalla 8.–13.6. Kaikki sisällöt toteutetaan verkossa ilman yleisöä ja ne ovat kuulijoille maksuttomia.

Turun Seutusanomat