Viemäri- ja vesijohtotöitä Turussa

LIIKENNE. Turun liikennekeskus tiedottaa tänään 26. huhtikuuta alkaneesta viemäri- ja vesijohtotyöstä Vanhalla Kakskerrantiellä, Lautturinkadun risteyksen kohdalla. Yksi ajokaista pois käytöstä työmaan kohdalla. Alueella poikkeava nopeusrajoitus 30 km/h. Paikalla on liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa. Urakka kestää 30.4. asti.

Lisäksi Uudenmaankadun vesijohtourakka on edennyt Hämeenkadun risteykseen. Työn arvioidaan aiheuttavan merkittävää liikennehaittaa kaikissa ajosuunnissa. Autoilijoiden kehotetaan käyttävän muita ajoreittejä mahdollisuuksien mukaan.

Uudenmaankadulla Tuomiokirkon suuntaan ajaessa, välillä Vähä Hämeenkatu Hämeenkatu, suljetaan kaksi suoraan menevien ajokaistaa. Työmaan kohdalla suoraan menevät ja oikealle kääntyvät ohjataan kulkemaan oikeanpuoleiselle bussikaistalle. Vasemmalle kääntyvät käyttävät omaa ajokaistaa. Eteläinen suojatie on suljettu kevyeltä liikenteeltä. Kevyt liikenne on ohjattu käyttämään risteyksen muita suojateitä.

Työalue on sulkenut perjantaista alkaen Hämeenkadulta oikeanpuoleisen ajokaistan ajosuunnassa satamasta Tyksiin ja kaista pysyy kiinni 27.4. asti. Kääntyminen Hämeenkadulta Uudenmaankadulle Kaarinan suuntaan opastetaan tapahtumaan vasemmanpuoleiselta suoraan menevien kaistalta.

Tiistaina 27.4. illalla aloitetaan kaivutyöt risteyksen keskellä.

Työ on osa laajempaa vesijohdon saneerausta Aninkaistenkadulla ja Uudenmaankadulla Yliopistonkadun ja Sirkkalankadun välillä. Työ saatiin valmiiksi Aninkaistenkadun osalta joulukuussa 2020. Kokonaisuudessaan saneerauksen arvioidaan valmistuvan 1. lokakuuta vuonna 2021.

Vesijohdon asennus ja kaivuutyöt vaikuttavat työn edetessä liikennejärjestelyihin päivittäin Uudenmaankadulla molemmista ajosuunnista ajettaessa. Paikalla on liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Viemäri- ja vesijohtotöitä tehdään myös Juhana Herttuan puistokadulla, välillä Nosturinkatu Pansiontie. Työmaan kohdalla yksi ajokaista suljettu molemmissa ajosuunnissa. Paikalla liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa. Urakka jatkuu 16. syyskuuta asti.

Yliopistonkadun viemäri- ja vesijohtotyöt etenevät kohti Kauppiaskatua. Työmaan kohdalla yksi ajokaista pois käytöstä 4.5. asti.

Turun Seutusanomat