Brinkkalan galleriassa avautuu Naantalin Seudun Valokuvaajien näyttely

Naantalin Seudun Valokuvaajat ry:n Suvi Lanen, Pirkko Pitkäsen, Ruut Jonssonin ja Maiju Roosin valokuvateokset.

Vapaapääsyisessä Brinkkalan galleriassa voi vierailla ilman ennakkovarausta. Näyttelyihin voi tutustua rajoitetuin kävijämäärin, enintään 10 kävijää kerrallaan.

KUVATAIDE. Naantalin Seudun Valokuvaajat (NaSeVa) ry:n Kokoelmia-näyttely on avoinna ajalla 30.4.–6.6. Brinkkalan galleriassa. Näyttely koostuu seitsemäntoista NaSeVa ry:n jäsenen valokuvista itselleen tärkeistä aiheista. Jokainen kuvaaja on valinnut arkistoistaan 3–5 valokuvaa, jotka kertovat jotain olennaista hänen kuvausharrastuksestaan.

Vuonna 1957 perustetun NaSeVa ry:n vakiintuneeseen toimintaan kuuluu muun muassa koulutusta eri teemoista, näyttelytoimintaa ja kuvausretkiä. Viimeksi on opiskeltu makrokuvausta ja maisematähtikuvausta.

Vuodesta 2006 alkaen seura on ylläpitänyt kuukausittain vaihtuvia jäsenten pienoisnäyttelyitä Naantalin pääkirjaston oven vieressä olevassa ulkovitriinissä, joka on aina saavutettavissa. Isompia näyttelyitä pyritään järjestämään vuosittain.

Suosituinta jäsenten keskuudessa lienee luontokuvaus, mutta kaikkea muutakin kuvataan; maisema- ja miljöökuvia, tapahtumia, ihmisiä. Yhdistyksen verkkosivuilla on Kuukauden aiheet -kuvablogi, josta voi katsella, miten eri tavoin eri kuvaajat tulkitsevan saman aiheen. Yhteisissä, kaikille avoimissa kuvailloissa jäsenet voivat nähdä toistensa kuvia, keskustella ja oppia niistä.

Kuvausmatkat ja -retket ovat aina olleet olennainen osa seuran toimintaa. Suomen rannikon saaria on kierretty Hailuodosta Kotkan Haapasaareen asti, mukaan lukien Ahvenanmaan saaristo. Ulkomaan kuvausmatkoja on tehty eniten Viroon ja Norjaan. Erityisesti Pohjois-Norja on ollut suosittu kohde. NaSeVan jäsenten valokuvia on vuosien varrella palkittu muun muassa Vuoden Luontokuva -kilpailussa.

Brinkkalan galleria on avoinna rajoitetuin kävijämäärin, enintään 10 kävijää kerrallaan. Vierailu ei vaadi ennakkoilmoittautumista, mutta galleriaan tulevia pyydetään huomioimaan koronatilanteeseen liittyvät turvallisuusohjeet ja muistutetaan, ettei galleriaan pidä mennä, jos on flunssan oireita. Galleriassa suositellaan kasvomaskin käyttöä. Brinkkalan galleriaan on vapaa pääsy. 

Turun Seutusanomat

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!