Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella koronatilanne on edelleen rauhoittunut

Varsinais-Suomi vielä leviämisvaiheessa

Maanantaista 26. huhtikuuta alkaen koulut siirtyvät lähiopetukseen ja aikuisten harrastustoiminta on mahdollista ulkotiloissa. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminnan rajoituksia kevennetään Uudessakaupungissa kuitenkin vasta 1. toukokuuta.

KORONA. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 212, Vehmaalla 15, Taivassalossa 10, Kustavissa 14 ja Pyhärannassa 15. Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu neljä uutta tartuntaa.

Tilanne alueella on edelleen rauhoittunut. Ilmaantuvuus on jatkanut laskuaan ja tartuntojen jäljityksessä onnistutaan hyvin. Tartuntojen vähenemisestä huolimatta Varsinais-Suomi on vielä koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Yhteistoiminta-alueella tautitilanne on kehittynyt suotuisasti, joten harrastustoiminnan sekä opetustoimen rajoituksia voidaan keventää alueellisen koordinaatioryhmän suositusten mukaisesti. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminnan rajoituksia kevennetään Uudessakaupungissa kuitenkin vasta 1. toukokuuta.

Aikuisten ryhmämuotoinen harrastustoiminta ulkotiloissa sallitaan 26.4. alkaen. Harrastustoiminnassa tulee noudattaa voimassa olevaa kuuden hengen kokoontumisrajaa sekä huolehtia turvaväleistä.

Vuonna 2001 syntyneiden ja tätä nuorempien ryhmäliikunta kaupungin sisäliikuntatiloissa sallitaan oman ryhmän kesken 1.5. alkaen. Lähikontaktia sisältävät harjoitteet ovat sisäliikuntatiloissa kiellettyjä ja myös kilpailu ja ottelutoiminta pysyy tauolla ainakin 15.5. saakka. Lähikontaktien minimoimiseksi myös pukuhuoneiden käyttöä tulee välttää.

Opetuksen hybridimallista luovutaan ja kouluissa palataan lähiopetukseen maanantaina 26.4. Myös vuosiluokkien 4–6 kasvomaskisuosituksesta luovutaan 26.4. alkaen. Kasvomaskien käyttöä jatketaan edelleen yläkouluissa ja lukiossa.

Kuluvan viikon loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu noin 6200 rokotetta.
Lisätietoja rokotusten etenemisestä ja rokotusaikojen varaamisesta  löytyy sivulta  uki.fi/koronarokotus.

Seutusanomat Vakka