Vanhemmuuden viikko käynnistyy peliaiheisella luennolla

Seutusanomien kuva-arkisto / Kuva: Ragip Önsoy.

TAPAHTUMAT. Turun seutukunnassa järjestetään jo perinteeksi muodostunut Vanhemmuuden viikko 26.4.–2.5. välisenä aikana. Teemaviikon aikana tavoitteena on nostaa esiin vanhemmuuden tärkeyttä ja tukea vanhemmuutta, tällä kertaa etäluentojen muodossa.

Kello 18 alkavien luentojen aiheina ovat päihdekokeilut, pelien maailma sekä vanhemmuuden työkalut.

Maanantaina 26.4. viikon starttaa yhteisöpedagogi ja digikouluttaja Minna Koirikiven luento Lasten ja nuorten pelimaailma – Mitä pitäisi tietää? Luento on katsottavissa täällä. Lastenpsykiatri sekä lasten ja nuorten lääkäri Raisa Cacciatore luennoi tiistaina 27.4. aiheesta Iloa vanhemmuuteen ja työkaluja arkeen etäluennolla, johon pääsee tätä linkkiä klikkaamalla.

Nuorten päihteiden ja erityisesti huumeidenkäyttö on lisääntynyt Turun seudulla huolestuttavasti. Vaikka tilastojen mukaan iso osa nuorista on raittiita, osa nuorista kuitenkin käyttää päihteitä.

Keskiviikkona 28.4. voi etänä seurata Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin Niina Jalon luentoa aiheesta Nuorten päihdekokeilut – Miten puhua päihteistä nuorten kanssa? Linkki luennolle on tässä. 

Lisäksi Paimion kaupunki järjestää perheiden välisen tietokilpailun Teamsin välityksellä. Osana Vanhemmuuden viikkoa kaupungissa on käynnissä Yhdessä-teemainen kuvakisa, johon osallistutaan lähettämällä tämän viikon aikana kuva omasta perheestä Vanhemmuuden viikon Facebook-tapahtuman seinälle tai Instagramiin tagilla #vanhemmuudenviikkopaimio2021. Palkintona osallistujien kesken arvotaan lahjakortti S-kauppaan.

Vanhemmuuden viikon toteuttamisesta vastaa Turun seutukunnan 11 kuntaa; Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!