Koronatartunnat selvässä laskussa

Varotoimet koronan ehkäisyssä ovat tärkeitä myös rokotteen saannin jälkeen.

KORONA

Koronatilanne on Turun alueella edelleen hankala, mutta tilanne on menossa selvästi parempaan suuntaan. Tartuntatapaukset ovat selvässä laskussa, sillä viikolla 15 Turussa todettiin ”vain” 113 koronatapausta.

– Tilanne on menossa parempaan suuntaan. Tapaukset ovat laskussa ja ilmaantuvuuslukukin on laskenut 153:een, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi.

Ilmaantuvuusluku, joka kertoo tapausmäärän viimeisen kahden viikon ajalta 100.000 ihmistä kohden, oli pahimmillaan alkuvuodesta yli 400.

Hyvää on sekin, että tapauksista lähes 80 prosenttia kyetään jäljittämään, eli tartuntaketjut saadaan kuriin.

Turku on kuitenkin yhä leviämisvaiheessa. Huolta aiheuttaa myös vähäinen testausmäärä.

– Allergiakauden alettua monet ihmiset tulkitsevat oireensa johtuvan allergiasta. Muistutan taas, että kun lievätkin oireet alkavat, on tärkeää käydä koronatestissä, muistutti Peltoniemi.

Tärkeää on myös muistaa, että koronarokotteen suoja alkaa vasta muutaman viikon aikana rokotteen saannin jälkeen. Rokotteen saaneiden on siis syytä noudattaa varotoimia vielä rokotteen saamisen jälkeenkin.

Testausmahdollisuuksia laajennetaan edelleen. Tulevana sunnuntaina Maarian lähipalvelupisteellä voi käydä testissä ilman lähetettä tai ajanvarausta, kun koronantorjuntabussi päivystää lähipalvelupisteellä.