Luonnossa liikkuminen tärkeää kaarinalaisille

Kaarinalaiset arvostavat ulkoilureittejä. Kuvassa Tuorlan luontopolku viime syksynä.

KAARINA.

Kaarinan kaupungin teettämän liikuntapaikkoja ja viheralueita koskevan kyselyn mukaan kaarinalaiset kokevat luontoliikunnan tärkeimmäksi palveluksi ja kehityskohteeksi. Varsinkin ulkoilureitit, luontopolut, ulkoliikuntapaikat ja uimapaikat nousivat kaarinalaisten vastauksissa tärkeimmiksi viheralueiksi ja palveluiksi.

Paikallisten käsitys liikuntapaikoista ja viheralueista on myönteinen. Parannettavaakin löytyy: kaarinalaiset toivoivat kehitystä esimerkiksi Keskusliikuntapuistoon, uimahalliin, Piikkiön Yhtenäiskoulun alueelle ja lähiliikuntapaikoille. Lajien puolesta tärkeimmäksi kehityskohteiksi nousi luontoliikunta, frisbeegolf, pyöräily ja hiihto.

Kaupunki käyttää kyselyn tuloksia Kaarinan uuden liikunta- ja viheralueohjelman laatimisen tukena. Kysely toteutettiin syksyllä 2020, ja siihen vastasi yhteensä 675 kaarinalaista.

Turun Seutusanomat