Laitilan työntekijät jatkossakin palkalliselle vapaalle lapsen aloittaessa koulun

LAITILA.

Laitilan kaupunki jatkaa käytäntöä, jossa lapsen peruskoulun ensimmäisen luokan aloituspäivänä kaupungin työntekijät saavat hakemuksesta palkallisen vapaapäivän. Kaupunginhallitus päätti asiasta 12. huhtikuuta. Palkallisella vapaapäivällä Laitila haluaa tukea huoltajia olemaan läsnä lapsen aloittaessa koulutien. Kaupunki katsoo sen olevan hyvää henkilöstöpolitiikkaa ja toivoo käytännön parantavan työnantajakuvaa.

Käytäntö oli kokeilussa vuosina 2019 ja 2020. Yhteensä mahdollisuuteen palkallisesta vapaapäivästä on tarttunut 32 kaupungin työntekijää. Laitilan arvion mukaan kaupungilla on vuosittain 30 työntekijää, joita käytäntö koskee. Vuosikustannus ylimääräisen vapaan käyttömahdollisuudesta on alle 5000 euroa.

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan käytäntö jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Seutusanomat Vakka