Lietolainen Piiloset kaksinkertaisti tuotantokapasiteettinsa

Tuotantotilojen laajennus mahdollistaa kasvun kansainvälisillä markkinoilla

Lietolaisen Piiloset/Finnsusp Oy:n toimitusjohtaja Riikka Järvinen ja hallituksen puheenjohtaja Olavi Nieminen kuivien silmien hoitotuotteiden pakkauslinjaston äärellä. Kuva: Vesa-Matti Väärä.

Näköhyvinvoinnin ja optiikan alalla yli 40 vuotta toiminut perheyritys Piiloset (Finnsusp Oy) laajensi Liedossa sijaitsevia tilojaan. Viimeisen 10 vuoden aikana yritys on panostanut erityisesti kuiville silmille tarkoitettujen säilöntäaineettomien hoitotuotteiden kehitykseen, valmistukseen ja myyntiin.

Tiesitkö? 
• Piiloset (Finnsusp Oy) on vuonna 1978 perustettu yksityinen kotimainen täyden palvelun optiikkatalo ja lääkinnällisiä tuotteita valmistava perheyritys.
• Puro silmille® ja Piiloset®-brändeillä markkinoitavat tuotteet kehitetään ja valmistetaan omilla tehtailla Liedossa. Suomessa yritys tunnetaan markkinointinimellä Piiloset.
• Finnsusp Oy myös tuo optisen alan tuotteita ja tarjoaa sopimusvalmistusta sekä laboratoriopalveluja.
• Perheyritys Finnsusp Oy työllistää reilut 40 terveysteknologia-alan ammattilaista. 

YRITYSUUTISET. Lietolaisen Piiloset/Finnsusp Oy:n kuivien silmien hoitotuotteet ovat saaneet hyvän jalansijan niin Suomessa kuin maailmallakin, erityisesti Lähi-idässä. Mobiililaitteiden käyttö on yksi syy kuivasilmäisyyden lisääntymiseen joka puolella maailmaa.

Finnsusp Oy:n tuotteiden kasvaneeseen kysyntään vastaamiseksi yrityksen tuotantotiloihin tehtiin mittava laajennus syksyllä 2020. Tuolloin Liedossa sijaitsevan tehtaan puhdastilakapasiteetti kaksinkertaistettiin.

Modernisoidut tilat vastaavat alan tiukentuvia vaatimuksia sekä lisäävät henkilöstön työviihtyvyyttä.

Tilojen ja pakkauslinjastojen investointien yhteisarvo nousi lähes kahteen miljoonaan euroon.

– Koronapandemia aiheutti suunnitteluun ja toteutukseen lisähaasteita. Jouduimme hiukan siirtämään töiden aloittamista syksylle, mutta muuten projekti saatiin vietyä läpi lähes suunnitellussa aikataulussa lukuisista yllättävistä erityisjärjestelyistä huolimatta. Oli erittäin tärkeää, että pystyimme minimoimaan tuotantoseisokin keston samalla säilyttäen korkealaatuisen rakentamisen sekä validointi- ja käyttöönottovaiheen, toimitusjohtaja Riikka Järvinen kertoo.

Kuivasilmäisyyden hoitoon tarkoitetut silmätipat ja silmäsuihkeet luokitellaan lääkinnällisiksi laitteiksi, joiden tuotekehitystä, valmistusta ja myyntiä säädellään tarkasti kansainvälisin direktiivein, asetuksin ja standardein. Viranomaisvaatimukset kiristyvät koko ajan, ja myös Finnsusp Oy:n uusi puhdastila vastaa lääketehtailta vaadittavaa tasoa. 

Tulevan vuoden näkymät ovat positiiviset, joten uusien tilojen käyttöasteen odotetaan olevan korkea. Kasvanut tuotantokapasiteetti tukee yrityksen tavoitetta olla globaalisti menestyvä silmien hyvinvointialan toimija.

Finnsusp Oy on voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä yritys, jonka tuotteita viedään jo yli 40 maahan Euroopassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Kuivien silmien hoitotuotteista ja piilolinssinesteistä viennin osuus on yli 90 %.

Jotta lisäkapasiteetista saadaan mahdollisimman suuri hyöty, Finnsusp on palkkaamassa lisää henkilökuntaa useisiin eri valmistusprosessin tehtäviin. Erityisesti puhdastilaosaajista on pulaa alueellisesti ja koulutusyhteistyötä on pyritty kehittämään alueen oppilaitosten kanssa.

Kotimaisuuden ohella vastuu ympäristöstä on yksi Finnsusp Oy:n perusarvoista. Tehtaiden katoille asennetuilla aurinkopaneeleilla tuotettava energia riittää kattamaan lähes koko yrityksen tuotannon tarpeen. 

Turun Seutusanomat

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!