Maksuton kamarimusiikkikonsertti kajahtaa Sibelius-museolta

Sibbe Live! ja Laivaston soittokunta esiintyvät keskiviikkoillassa

Sibbe Live! ja Laivaston soittokunnan kamarimusiikkikonsertti suoratoistona 7. huhtikuuta. Kuva: Kuva: Åbo Akademin säätiö sr.

MUSIIKKI. Sibelius-museon konserttisarja Sibbe Live! ja Laivaston soittokunta tarjoavat ilmaisen kamarimusiikkikonsertin keskiviikkona 7.4. kello 19. Konsertissa soittokunnan Paula Tervala (saksofoni), Johanna Lenander (huilu), Sari Vaittinen (huilu), Antti Pursiainen (klarinetti), Henna Nykänen (klarinetti), Tiitus Karinen (käyrätorvi), Mikko Perälä (käyrätorvi), Toni Isokivi (trumpetti), Pekka Laurikka (pasuuna) ja Saana Iljin (piano) soittavat Robert Planelin, Howard Blaken, Vitaly Buyanovskyn, Philippe Gaubertin, George Gershwinin ja Francis Poulencin sävellyksiä.

– Laivaston soittokunnalla ja Sibelius-museolla on pitkä kokemus konserttiyhteistyöstä ja esitykset on aina otettu hyvin vastaan. Olemme iloisia saadessamme taitavia puhallinmuusikoita Sibbe Live! -konserttisarjaamme, Sibelius-museon intendentti Unna Toropainen kertoo.

Laivaston soittokunta esiintyy pääasiassa täyden orkesterin voimin, kun taas kamarimusiikkikonsertit antavat muusikoille mahdollisuuden soittaa pienemmässä ryhmässä ja kehittyä solisteina. Sibbe Live! on ollut toistuva foorumi soittokunnan vuosittaisille kamarimusiikkikonserteille jo viidentoista vuoden ajan.

– Kamarimusiikki-illan kappalevalinnat ovat nousseet muusikoiden omista mieltymyksistä ja ideoista. Tavoitteena on ollut luoda mielenkiintoinen ja viihdyttävä konserttikokonaisuus ja tuoda soittokunnan eri soitinryhmiä esille mahdollisimman monipuolisesti, sanoo Laivaston soittokunnan huilisti Sari Vaittinen.

Korona-aikana Laivaston soittokunta on monien muiden musiikintekijöiden tavoin aktivoitunut verkossa. Soittokunta striimasi muun muassa viime vuoden joulukonsertin Turun tuomiokirkosta.

Sekä Sibbe Live! -järjestäjät että Laivaston soittokunta toivovat, että Sibelius-museosta lähetetty kamarimusiikkikonsertti saa yhtä positiivisen vastaanoton kuin joulukonsertti.

– Musiikilla on aina kriisiaikoina ollut lohduttava ja yhdistävä voima. Koronapandemia on tässäkin asiassa pakottanut meidät uudenlaiseen tilanteeseen, kun suora vuorovaikutus esiintyjän ja yleisön välillä jää puuttumaan. Suoratoistettu konsertti tuskin voi korvata fyysistä, mutta toivottavasti voimme ainakin tyydyttää osan musiikin ystävien nälästä, toteaa soittokunnan Sari Vaittinen.

Turun Seutusanomat

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!