Turun Tuomiokirkontorin suurterassi aukeaa taas toukokuussa

Tuomiokirkon suosittu terassi toimii myös tulevana kesänä. Kuva: Brave Teddy

TURKU

Viime vuonna suurterassin järjestänyt Turku Food & Wine Fest Oy on voittanut Turun kaupungin kilpailutuksen yhteisterassialueen maankäyttösopimuksesta ja jatkaa alueen operaattorina tulevat kolme kesää.

– Olemme äärimmäisen iloisia, että pääsemme jatkamaan viime kesänä aloitettua hyvää työtä Turun vanhankaupungin alueen elävöittämiseksi, kertoo operaattoriyrityksen toimitusjohtaja Samuli Pasanen.

Kesällä 2020 yhteisterassi keräsi lähes 80.000 kävijää. Tänä vuonna alue pidetään avoinna pidempään, toukokuun alusta elokuun puoliväliin asti. Kävijämäärän arvioidaan pidempien aukioloaikojen ja suositun tapahtumamuodon ansiosta nousevan yli 120.000 vierailijaan.

Yhteisterassin nimi muuttuu, ja jatkossa terassi tunnetaan nimellä Kirkkopuiston Terassi. Muutoin suuren suosion saavuttanut konsepti kaupunkilaisten olohuoneena pysyy monilta osin ennallaan.

– Idea arvokkaaseen miljööseen sulautuvasta yhteisterassista ja kaupunkilaisten kohtaamispaikasta säilyy samana kuin ennenkin. Tulemme kuitenkin parantamaan asiakkaiden kokemusta ja alueen tunnelmaa viime vuonna saatujen palautteiden perusteella. Erityisesti esteettömyyteen kiinnitetään tarkempaa huomiota, sillä haluamme alueen olevan viihtyisä ja kutsuva kaikille kävijöille, Pasanen kertoo.

Alue on viime vuoden tapaan ilmainen, ja alueen tapahtumista voi nauttia ilman ostoja. Poikkeuksen tähän tekee DBTL-viikonloppu, kun Kirkkopuiston Terassi sulautuu osaksi jokirannan suosikkitapahtumaa.