Näinkö Turku houkuttelee hoitajia?

KUNTAVAALIT/MIELIPIDE

Tiedot kertovat, että Turussa jäi viime vuoden budjetissa ylijäämää 10,2 miljonaa.

Se koostui sen ansiosta, että kaupunki sai valtiolta osansa koronatukia. Koko viime vuoden oli henkilökunta erityisesti kotihoidon, hoivan ja sairaalan osastojen osalta kuin myös muissa terveydenhuollon yksiköissä hyvin rankassa työssä. Se oli sitä paitsi henkisesti, myös usein työtä vuorotta kun oli liian vähän työntekijöitä. Kuulimme miten vaikea oli saada palkattua sijaisia.

Valtion tuella olisi olettanut kaupungin palkitsevan juuri näiden alojen työntekijöitä – yhtään unohtamatta päivähoidon, esiopetuksen kuin opetustoimen työntekijöitäkään.. Etäopetus on ollut huikea suoritus omalla tahollaan. Kunnioitan nöyrästi sitä!

Mutta kun TYKS:ssa henkilökunta sai jokainen kertarahana 500 euroa puurtamisesta, Turku teki toisin. Se antoi viime vuonna 320:lle henkilölle summan jota en tiedä, ja tälle vuodelle on samoin varauduttu maksamaan 350:lle henkilölle joku kertaluontoinen summa.

Kun nyt kuitenkin 10,2 miljoonaa on ylijäämää ja juuri koronasta ”ansaittuna” – pitää mielestäni se välittömästi kevään aikana maksaa kaikille kotihoidon, hoivan ja muiden terveydenhuollon yksiköiden työntekijöille yhtäläisenä summana. Otettakoon mallia TYKS:stä.

Ellei 10 miljoonasta riitä jakoon myös opetuspuolelle ja päivähoitoon, on kaupungin väittömästi lisäbudjetissa varattava vastaava summa niin, että myös opetuspuolen henkilöstölle tulee vastaava palkanlisä.

Ellei Turku huolehdi työntekijöistään, kuka huolehtii turkulaisista?

Kaija Kiessling

työfysioterapeutti (eläkkeellä)

vanhusneuvoston varajäs.

SKP:n Turun kaupunkijärjestön pj.