Lasten musiikkijuhlat järjestetään kokonaan virtuaalisesti

Tiestikö?

Turun konservatorio ja Turun filharmoninen orkesteri yhteistyökumppaneineen ovat järjestäneen Lasten musiikkijuhlia jo vuodesta 2006 alkaen vuosittain maaliskuussa.

Lasten musiikkijuhlilla on tarjolla yli 30 eri-ikäisille lapsille, nuorille ja lapsenmielisille sopivaa musiikillista tapahtumaa.

Lasten musiikkijuhlien tavoitteena on tuoda esiin lapsille ja nuorille musiikin mahdollisuuksia elämyksinä, harrastuksena ja jopa ammattina. Tänä vuonna juhlia vietetään 13.–20.3. kokonaan verkossa.

MUSIIKKI. Turun konservatorion ja musiikkiopiston sekä Turun filharmonisen orkesterin  Lasten musiikkijuhlat toteutetaan tänä keväänä kokonaan verkossa. Valtaosa konserteista on ilmoitetun julkaisuajan jälkeen katsottavissa kahden viikon ajan Lasten musiikkijuhlien Youtube-kanavalla.

Lasten musiikkijuhlat käynnistyivät lauantaina 13.3. Turun konservatorion ja musiikkiopiston pianistien suorilla lähetyksillä Sigyn-salista.

Vuoden lastenlevyllä palkitun Mimmit-lastenmusiikkiyhtyeen uusi Musapatti-konsertti tekee sunnuntaina 14. maaliskuuta kello 18 oppimisesta lasten leikkiä.

Samaan aikaan Lasten musiikkijuhlien kanssa alkaa haku Turun konservatorion ja musiikkiopiston ensi elokuussa alkaviin opintoihin. Maanantaina 15.3. Lapset ja nuoret kertovat videolla soittoharrastuksestaan Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa.

Koronapandemia on palauttanut monelle suhteen luontoon hyvin tärkeäksi. Turun konservatorion ja musiikkiopiston sävellysopettaja Ilari Hongiston Luonnos-projektin videoissa ma 15.3. alkaen pääsee kuuntelemaan ja kokemaan miten luonto muuttuu musiikiksi.

Sergei Prokofjevin musiikkisatu Pekka ja susi on ohjelmassa tiistaina 16. maaliskuuta.

Koko perheen ikisuosikki on tunnettu siitä, että siinä jokainen soitin vastaa yhtä sadun hahmoa. Verkkokonsertti on tallenne vuodelta 2020 ja tehty yhteistyössä Åbo Svenska Teaterin kanssa. Tallenteessa esiintyvät Jukka Aaltonen, kertoja, Janette Leván, huilu, Takuya Takashima, oboe, Henna Jämsä, klarinetti, Etienne Boudreault, fagotti sekä Hannes Kaukoranta, käyrätorvi.

Keskiviikkona 17.3. kello 15 Seikkailupuistosta lähetettävässä musiikkia ja tanssia sisältävässä striimissä seikkailevat Mimi ja Kuku. Turun Suzukikoulun virtuaalinen konsertti Iloinen soittorasia tuo riemukkaita säveliä koulun oppilaiden esitysten siivittäminä keskiviikkona kello 18.

Torstai 18.3. alkaa koko perheelle soveltuvalla joogakonsertilla aamuyhdeksältä. Konsertissa tutkitaan joogan keinoin, minkälaista liikettä musiikin meissä herättämät tunteet ja mielikuvat saavat aikaan. Konsertissa TFO:n muusikot Kati Overbeck, viulu, Jonni Hämäläinen, viulu, Ramona Wolin-Takala, alttoviulu sekä Pekka Laamanen, sello, esittävät tuttuja teoksia eri aikakausilta. Lisäksi Aapo Kyyhkynen, kontrabasso, esittää katkelmaa Camille Saint-Saënsin Eläinten karnevaalista, jotta pääsemme tutkimaan soittimen olemusta ja sitä, miten se kuvaa elefanttia. Joogaohjaajina toimivat Ilana Gothóni sekä Johanna Johansson ja konsertti järjestetään yhteistyössä Astangajooga Turku ry:n kanssa.

Eläinten karnevaali -konsertti ilahduttaa kaikenikäisiä torstaina iltakuudelta.

Konsertista lähetetään myös erillinen esitys koululaisryhmille aamupäivällä. Konsertin juontajana toimii muusikko ja musiikkipedagogi, Pikku Kakkosesta ja Siina ja Taikaradio -orkesterista tuttu Siina Hirvonen ja Erkki Lasonpalo johtaa Turun filharmonista orkesteria. Ohjelman aloittaa Leopold Mozartin / Joseph Haydnin Lelusinfonia. Teos on hauska ja hullutteleva orkesteriteos. jossa soitinten seassa soivat erilaiset leikkikalusoittimet. Konsertin pääteos on Saint-Saënsin Eläinten karnevaali, jossa 14 hauskaa ja vauhdikasta osaa kuvaavat erilaisia eläimiä. Saint-Säensin klassikko saa Hirvosen käsittelyssä uuden ilmeen, ja tarina herättääkin kuulijoiden mielikuvituksen valloilleen sekä herkistää kuuntelukorvat havainnoimaan erilaisia musiikillisia asioita, toimien myös soitinesittelykonserttina.

Laivaston soittokunnan puupuhallinkvintetti ja kertoja Terhi Lehtovaara esittävät musiikkisadun Bremenin soittoniekat perjantaina 19. maaliskuuta. Grimmin veljesten satuun pohjautuvassa Stanley Friedmanin säveltämässä klassikossa aasi, koira, kissa ja kukko karkaavat isänniltään, jotka kohtelevat eläimiä huonosti.

Lauantaina 20.3. klo 18.00 Turun Vanha Musiikki ry:n keväisessä videoesityksessä Claudio Monteverdin Zefiro torna kukat tanssivat ja kedot hymyilevät.

Turun Seutusanomat

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!