Suunnistaja Topias Arola valittiin Paimion parhaaksi urheilijaksi

Paimion parhaana urheilijana vuonna 2020 palkittiin Paimion Rastin suunnistaja Topias Arola. Kuva: PAIMION PARHAAT 2020 GAALA.

Paimion Parhaat 2020 Gaala on katsottavissa Paimion kaupungin YouTube-kanavalla.

PAIMIO. Järjestyksessään 45. Paimion Parhaiden palkitsemiset julkaistiin virtuaalisesti sunnuntaina 14. maaliskuuta. Paimion kaupungin YouTube-kanavalta löytyvällä videolla esiteltiin Paimion 10 parasta urheilijaa, eri lajien parhaat, paras seurajoukkue ja viestijoukkue sekä paras valmentaja vuodelta 2020.

Lisäksi videolla julkaistiin Paimion sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan palkitsemat Kunnon kuntalainen, Vuoden nuori, Vuoden kulttuuriteko sekä Vuoden liikuntateko. Kaikki palkitut ovat luettelona tässä linkissä.

Esityksiä vuoden urheilijoiksi ovat saaneet esittää urheiluseurat sekä yksityiset henkilöt. Parhaiden valintaan on vaikuttanut urheilijoiden saavuttama menestys MM-, EM-, PM- ja SM-tasolla sekä piirimestaruudet. Lisäksi palkitsemisessa on otettu huomioon, onko menestystä tullut yleisissä sarjoissa tai juniori-/seniorisarjoissa. Tunnettuus paimiolaisena on myös yksi tärkeistä kriteereistä.

Paimion parhaana urheilijana palkittiin Paimion Rastin suunnistaja Topias Arola.

Arolan viime vuoden parhaimpiin saavutuksiin kuuluvat SM-kulta H20-sarjassa erikoispitkässä suunnistuksessa sekä SM-pronssimitalit keskimatkalla, yösuunnistuksessa ja pitkän matkan pyöräsuunnistuksessa H20-sarjassa.
– Se on aina hienoa, kun oma kotikaupunki muistaa ja palkitsee menestyksistä. Viime kausi jäi vähän tyngäksi, mutta toi tullessaan onnistumisia. Nyt ei muuta kuin jatketaan kevättä kohti ja toivotaan, että päästään kisaamaan tänäkin vuonna, Arola kommentoi.

Parhaana seurajoukkueena palkittiin Peimari Unitedin miesten jalkapallon edustusjoukkue ja parhaana viestijoukkueena Paimion Rastin H35-sarjan viestisuunnistuksen Suomen mestarit Juuso Lindeqvist, Teemu Väre ja Markus Lindeqvist. TPS:n naisten edustusjoukkuetta viime kaudella luotsannut paimiolainen päävalmentaja Sami Haltia valittiin parhaaksi valmentajaksi.

Kunnon kuntalaisen tittelin voi paimiolainen saada erityisen merkityksellisestä toiminnasta kunto- ja terveysliikunnan ja fyysisen kulttuurin alueella.

Vuoden 2020 kunnon kuntalaiseksi valittiin Ossi Vesalainen. Seuraparlamentissa vaikuttava Vesalainen harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja toimii seura-aktiivina useassa paimiolaisessa seurassa.

Vuoden nuoren arvonimen sai Joonas Särvä. Kriteerinä tittelin saamiselle on muun muassa 15–29 vuoden ikä, hyväkäytöksisyys, omatoimisuus ja aktiivisuus. Lautakunta oli yksimielinen Särvän valinnasta, koska hän toimi hyvänä esimerkkinä ja roolimallina muille nuorille yritteliäisyytensä, rohkeutensa ja avuliaisuutensa ansiosta.

Vuoden kulttuuriteko on tuorein palkitsemiskategoria Paimiossa.

Kautta aikain Paimion kolmas palkittu kulttuuriteko on Kolmisäkeinen luontohetki, joka yhdisti oivallisella tavalla paimiolaislähtöistä luovaa kirjoittamista ja luontotietoisuutta. Paimiolaiset alakoululaiset kirjoittivat hankkeen aikana kolmisäkeisiä, luontoteemaisia haikurunoja, jotka esiteltiin Paimion Jokipuiston näyttelyssä alkusyksystä 2020. Lautakunta päätyi valinnassaan Kolmisäkeiseen luontohetkeen, koska se toi erityisen ansiokkaasti uudenlaista kulttuuritarjontaa kaupunkiin korona-ajan haastavissa olosuhteissa.

Vuoden liikuntatekona palkittiin Kriivarin vanhempainyhdistyksen järjestämät teemapolut, joiden avulla saatiin perheitä houkuteltua retkelle lähimetsiin. Lautakuntaa ilahdutti koulun oppilaiden, vanhempainyhdistyksen ja paimiolaisten yrittäjien yhteistyö Halloween- ja joulupolkujen toteutuksessa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!