Naantalin Maijamäen koulussa ja Kuparivuoren esiopetuksessa koronatartuntoja

NAANTALI. Naantalin esi- ja perusopetuksessa on todettu viimeisen viikon aikana useita koronatartuntoja. Kuparivuoren esiopetuksessa on todettu kaksi koronavirustartuntaa ja Maijamäen yläkoulussa kaksi koronavirustartuntaa 6.–9.3. välisenä aikana.

Altistumisen vuoksi yhteensä noin 90 henkilöä on asetettu tartuntatautilääkärin päätöksellä karanteeniin. Terveydenhuollosta on oltu yhteydessä jokaiseen altistuneeseen tai tämän huoltajaan. Puhelimitse on annettu ohjeet mahdollisesta karanteenista. Huoltajia ja oppilaita on tiedotettu asiasta myös Wilma-viestillä.

Varsinais-Suomen koronatartunnat ovat lisääntyneet viime viikkoina voimakkaasti, ja koronan ilmaantuvuusluku alueella on nyt koko koronaepidemian korkein. Ilmaantuvuusluku on kahden viikon seurantajaksolla 189.

– Koronatilanne on Naantalissakin edennyt jälleen valitettavasti heikompaan suuntaan, altistuneita on meillä nyt todella paljon, sanoo Naantalin kaupungin ylilääkäri Kristian Kallio.

Naantalissa uusien todettujen koronatartuntojen määrä on tuplaantunut: Viimeisen 14 vuorokauden aikana Naantalissa on todettu 15 koronatartuntaa, kun edellisen 14 vuorokauden aikana kaupungissa todettiin kahdeksan koronatartuntaa (10.3.).

– Koronavirustartunnan voi saada itselleen täysin oireettomalta koronaviruksen kantajalta, eli oikeastaan ihan keneltä tahansa. Tärkeintä on nyt välttää kaikkia ylimääräisiä tapaamisia. Ihminen vaatii runsaasti sosiaalisia kontakteja, mutta nämä on nyt hoidettava pääsääntöisesti esimerkiksi puhelimen välityksellä, painottaa Kallio.

Naantalin terveydenhuollosta kehotetaan hakeutumaan koronatestiin mahdollisimman nopeasti ensimmäisten oireiden ilmaannuttua. Näin voidaan parhaiten välttää jatkotartunnat.

Omaolo.fi-verkkopalvelun kautta voi helposti arvioida omaa hoidon ja testauksen tarvetta, kun epäilee koronavirustartuntaa. Yli 16-vuotiaat voivat kirjautua palveluun omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja lähettää oirearvion suoraan terveyskeskukseen, josta ollaan asiakkaaseen suoraan yhteydessä.

Naantalin terveyskeskukseen voi olla yhteydessä myös puhelimitse hoidon tarpeen arvioimiseksi arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 9–14, puh. 02 4362 760. Muina aikoina palvelee TYKS-Akuutin päivystys, puh. 02 3138 800.

Naantalin kaupungin sivuille päivitetään arkipäivisin tietoa uusista tartuntatapauksista sekä altistumisista kaupungin palveluyksiköissä.

Turun Seutusanomat