Kauppakeskus Mylly on Suomen hyvämaineisin kauppakeskus

Mylly valittiin Suomen hyvämaineisimmaksi kauppakeskukseksi.

RAISIO

Kauppakeskusten Luottamus&Maine-tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Suomessa toimivien kauppakeskusten mainetta kansalaisten keskuudessa. Tutkimukseen valittiin mukaan 10 suurinta kauppakeskusta sekä myynnin määrällä että liikepinta-alalla mitattuna, eli yhteensä 13 kauppakeskusta. Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin internet-paneelissa marraskuussa 2020. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1 815 suomalaista. Raisiolainen Kauppakeskus Mylly sijoittui tutkimuksessa ensimmäiselle sijalle.

– Halusimme tuottaa kauppakeskuksille ymmärrystä niistä tekijöistä, jotka ohjaavat ihmisten valintoja kauppakeskusten suhteen. Tutkimuksen avulla pystymme löytämään ne asiat, joihin kauppakeskusten kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota ihmisten luottamuksen ja viihtymisen lisäämiseksi sekä toki myös kauppakeskuksen liiketoiminnan vahvistamiseksi, kertoo T-Median vanhempi asiantuntija Hanna-Mari Aula.

– Olemme luonnollisesti erittäin ylpeitä siitä, että Mylly sijoittui ensimmäiseksi tutkimuksessa. Tämä osoittaa, että Myllyä on rakennettu pitkäjänteisesti ja vastuullisesti, kohta jo 20 vuoden ajan, iloitsee Kauppakeskus Myllyn toimitusjohtaja Mari Hantula.

Korkeimmat arvosanat Mylly sai tutkimuksessa vastuullisuudesta, asioinnin helppoudesta ja mukavuudesta, tilojen viihtyisyydestä ja turvallisuudesta sekä liikevalikoimasta.

Myllyssä tehtiin viime vuonna kauppaa lähes 210 miljoonalla eurolla, joka on 10 prosenttia vähemmän kuin toissa vuonna. Keskiostos oli joulukuussa ennätyksellisesti yli 50 euroa. Kävijämäärässä jäätiin luonnollisesti, mutta kuitenkin vain 15 prosenttia.

– Olemme tyytyväisiä viime vuoteen kokonaisuutena. Näyttää siltä, että Mylly kesti koronapandemian tuomat haasteet keskimääräistä paremmin, kertoo Hantula.

Myyntiennätyksiä rikottiin kesän aikana, kesäkuussa myynti kasvoi 5 prosenttia ja heinäkuussa 5,5 prosenttia. Heinäkuun myynti oli ensimmäistä kertaa koko Myllyn historiassa yli 20 miljoonaa euroa.

Haastavan vuoden aikana Myllyyn saatiin myös uusia liikkeitä, kun Tempur, Superdry ja Skechers avasivat liikkeensä Myllyyn. Myös ravintolapuolella nähtiin uusia avauksia, Naantalin Aurinkoinen ja Kotipizza avasivat toimipisteet Myllyyn loppuvuodesta. Vuoden isoimpana julkistuksena voi ehkä pitää Finnkinon 6-salisen elokuvateatterin rakentamisen aloitusta. Finnkinon teatteri avautuu Myllyyn vuonna 2022.